featured

Gönüllü bağışçıların anısına

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında; Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi de bağışçılarını plaket, teşekkür belgesi ve madalya ile ödüllendirdi.

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne 45 defa kan bağışında bulunan 3 kişiye plaket, 100’ün üzerinde bağış yapana teşekkür belgesi, 35 defa kan bağışında bulunan 12 kişiye altın, 25 defa kan bağışında bulunan 25 kişiye gümüş ve 10 defa kan bağışında bulunan 251 kişiye de bronz madalyaları törenle takdim edildi.

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. İsmail İsmail şunları söyledi: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü çeşitli etkinliklerle Türk Kızılayı tarafından kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı sadece afetlerde değil, ihtiyacın olduğu her alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için 19 Bölge Kan Merkezi ve 68 Kan Bağışı Merkezi ile “Güvenli Kan Temini Programı”nı başarıyla sürdürmektedir. Tüm bu yapılanma ve faaliyetler yalnızca gönüllü kan bağışçılarının varlığı ile anlam kazanabilmektedir.

ABO kan grubu sistemini bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran, Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilmiştir. Bu özel gün her yıl Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezlerinde törenlerle kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı gönüllü ve düzenli kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla gerçekleştirdiği törenlerde yıl içerisinde belirli sayıda kan bağışına ulaşmış bağışçılarına madalyalar takdim etmektedir.

Edirne Kan Bağışı Merkezi olarak gerçekleştireceğimiz törende 45 defa kan bağışında bulunan 3 kişiye plaket, 35 defa kan bağışında bulunan 12 kişiye altın, 25 defa kan bağışında bulunan 25 kişiye gümüş ve 10 defa kan bağışında bulunan 251 kişiye de bronz madalya verilecektir. Hazırladığımız 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü etkinlikleri kapsamında; Türk Kızılayı’na gönül vermiş, hiçbir karşılık beklemeksizin hayat kurtaran gönüllü kan bağışçılarımızı ağırlamaktan, aramızda görmekten mutluluk duyduk.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gönüllü bağışçıların anısına

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!