featured

SP, “Kuraklık korkutuyor!”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Edirne İl Tarım Komisyonu Başkanı Recep İriş, yaşanan kuraklıkla ilgili yaptığı açıklamada “Kuraklık çiftçinin en büyük derdidir. Kuraklık herkesi yani hem üreticileri hem de tüketicileri yakından ilgilendirmektedir” dedi.Kışın kar yağmaması, uzun süredir de yağmur yağmamasının tarımı ve hayvancılığı büyük sıkıntıya soktuğunu ifade eden Recep İriş,   bu yıl gerek buğdayda gerekse ayçiçeğinde büyük verim azalması yaşandığını kaydetti.

Tankerlerle Su Taşınıyor

Balkan köylerinde hayvancılık yapanların da yaşanan kuraklıktan etkilendiğini söyleyen Recep İriş, “ bu köylerde hayvan sulamaları taşıma suyla yapılmaya çalışılıyor. Göletler kurudu. Yeraltından çıkarılan sularımız çok derinlere indi. Çeltik ve silajlık mısır üretimi suya bağımlı.  Eskiden 1 saatte sulanan ürünler şimdi 5-6 saatte ancak sulanabiliyor. Bu da büyük masrafa sebep oluyor. Gerek şehrimizde gerekse Trakya’da bölge olarak yaşanan susuzluk üreticiyi derin derin düşündürüyor. Hükümetin bu konuda ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Ayrıca ekonomik olarak bunalan, borçların altında ezilen çiftçimizin borçları mutlaka faizsiz uzun vadeye yayılmalı ve eski faizler silinmelidir” açıklamasını yaptı.

Susuzluk Herkesi Etkiler

“Aslında burada, birinci derecede çiftçiyi ve üreticiyi ilgilendirmekle beraber susuzluk, toplumun tamamını etkilemektedir” şeklinde konuşan İriş, “ Su olmazsa üretim nasıl olacak? Olsa bile fiyatların aşırı yükseleceği aşikârdır. Bu bakımdan suyun varlığı için ilgili tüm kurum, kuruluş ve yetkililerin maddi ve manevi sahada  her türlü çalışmayı yapması gerekir” şeklinde konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SP, “Kuraklık korkutuyor!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!