featured

AK Parti Gençlik Kolları yeni Başkanı Cenk Buz oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Babaeski İlçe 6. Gençlik Kolları Olağan Kongresi yapıldı. Çamlık Aile Çay Bahçesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleşen Olağan Kongreye, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi İsmail Sağlam, AK Parti Babaeski İlçe Başkanı Fatih Yağcı, Kadın ve Gençlik Kolu İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partili üyeler katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Babaeski İlçe 6. Gençlik Kolları Olağan Kongresinde seçime tek liste ile giren Cenk Buz, oy birliği ile yeni başkan seçildi.Kongre’de Divan Başkanlığını Akın Babar, Divan Başkan Yardımcılıklarını ise Uğur Yakıcı, Elanur İsak, Emre Çolaklar ve Enes Aydın Gün yaptılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu kongre, saygı duruşunda bulunulmasının ardından istiklal marşının okunması ile birlikte başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Babaeski İlçe 6. Gençlik Kolları Olağan Kongresinde seçime tek liste ile giren Cenk Buz, yaptığı konuşmasında şunları söyledi.“Kongreler, siyasi partilerin kendilerini tanımladığı etkinliklerdir. Siyasi partilerin öncelikle kendilerini gözden geçirdikleri, bir durum muhasebesi yaptıkları, kim olduklarını hatırladıkları ve yeni hedefler koydukları önemli süreçlerdir. O yüzden bugün AK Parti olarak kim olduğumuzu ve neyi temsil ettiğimizi hatırlayarak başlayalım. AK Parti’nin temsil ettiği ruh, 14 Ağustos 2001’de AK Parti ismiyle kurumsallaşmıştır. Millet iradesini merkeze alan bu anlayış, aziz milletimizin tahayyülünü, tasavvurunu, dünyaya dair iddiasını temsil eder. Bu yönüyle AK Parti tarihin içinden akıp gelen bir fikir, bir inanç, bir duygu ve bir değer birlikteliğidir. AK Parti, milletimize ait bir medeniyet tasavvurunun eylem biçimidir. AK Parti, yaşadığı coğrafyada Hoca Ahmet Yesevi’den, Hacı Bektaşi Veli’den, Mevlana’dan, Yunus Emre’den ruh kökünü almıştır. AK Parti, 1071’de Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın Bizans’a karşı duruşu, Şeyh Edebali’nin bugüne dair rüyası, atını denize süren Fatih’in iddiasıdır. Nihayetinde bu büyük medeniyetin bugünkü bakiyesinin taşıyıcısıdır. AK Parti partilerden bir parti değildir, bir millet hareketidir. AK Parti’nin hikâyesi bir millet aşkı hikâyesidir. Bu yüzden verdiğimiz mücadele herhangi bir mücadele değil. Milletin kararını var etme, hükümran kılma mücadelesidir. Bundan dolayı Bana bu görevi layık Gören başta milletvekilimiz Sayın Selahattin Minsolmaz’a, il başkanımıza, ilçe başkanımıza, belde başkanımıza, bu güne kadar hiçbir desteğini esirgemeyen beni hayat ile yoğuran bildiklerimin en büyük mimarı olan Erhan Ceylan başkanıma teşekkür ederim. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri utandırmasın.”Yapılan seçimlerde; Adalet ve Kalkınma Partisi Babaeski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cenk Buz seçildi.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Umut Adlı, Cansu Şırnak, Efe Göksel, Elanur İsak, Emircan Sevim, Emre Çolaklar, Gürkan Kenar, Hasan Yenerbaş, İpek Dik, Mirkelam Sağdıç, Şaban Türksoy, Uğur Yakıcı, Onur Kocakara ve Şaban Erol seçildiler.

İlçe Başkanı Fatih Yağcı, kongre sonunda yaptığı konuşmada; “Babaeski 6. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongremizi; Milletvekilimiz Sn. Selahattin Minsolmaz, İl Başkanımız Sn. Alper Çiler, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyemiz Sn. İsmail Sağlam, İlçe Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik kolu İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve teşkilatımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Yeni Seçilen Gençlik Kolu İlçe Başkanımız Cenk Buz kardeşimize ve yeni yönetimine başarılar diliyorum. Biz Birlikte Büyük Bir Aileyiz” dedi. Haber: Metin KARAKUŞ/BABAESKİ

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti Gençlik Kolları yeni Başkanı Cenk Buz oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!