featured

Başpehlivan Ali Gürbüz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 658’ncisi gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlık müsabakasında rakibi son başpehlivan Orhan Okulu’yu  puanlamada yenen Ali Gürbüz Kırkpınar’ın ve Türkiye’nin Başpehlivanı oldu.Ali Gürbüz bu unvanı ile Devlet Sporcusu unvanını da almış oldu.

658’ncisi gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar başpehlivanlık güreşi Orhan Okulu ve Ali Gürbüz arasında yapıldı. Başpehlivanlar  final güreşlerine başlamadan önce Güreşlerde  görev yapan hakemler dev Türk bayrağı açarak tribünlerin önünden geçerken vatandaşlar ayağa kalkıp elerindeki bayrakları sallayarak selamladılar. Ardından da davulcular geçiş yaptı.

Bu kısa gösteriler ardından,Orhan Okulu ve Ali Gürbüz karşılaşması gerçekleşti.İki kez ihtar alan her iki güreşçi puanlamaya kaldı. Puanlamada Ali Gürbüz ani bir hareketle Orhan Okulu’nun yakaladığı kurtularak yanbaş yapıp puan alarak Türkiye’ nin Başpehlivanı oldu.  Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 7 yıl sonra Başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, “Bu sahada sadece güreş müsabakası vermedim, aynı zamanda bir onur mücadelesi verdim. Bu sahada kazandığımız için çok mutluyum” dedi.

 Ödülleri aldılar

Bu karşılaşmanın ardından ödül törenine geçildi.Büyük Orta ödüllerini Belediye Başkanı Recep Gürkan,Küçü Orta Büyük Boy ödüllerini TBMM Başkan vekili Levent Gök,Küçük Orta Küçük Boy ödüllerini Edirne Milletvekili Fatma Aksal,Deste Büyük Boy ödüllerini Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar,Deste Orta Boy ödüllerini Tokat Milletvekili Kadim Durmaz.

Deste Küçü  Boy ödüllerini 658.Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim,Ayak Boyu Eski Spor Bakanı Osman Aşkı Bak,Tozkoparan ödülleri Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan.Teşvik 2 ödüllerini Antalya milletvekili Aydın Özer.Teşvik 1 ödüller Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan.Minik 2 ödüllerini İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ej-krem İmamoğlu.

Minik 1 ödülleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı,Yücel Yılmaz,En İyi Peşrev ödülünü Güreş Federasyon Başkanı  Musa Aydın.Başaltında derece alan pehlivanları ödüllerini  Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Başpehlivan ödüllerini tüm üst prtokol üyeleri ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından verildi.

Kırkpınar’ın ağası yine Selim

 

659’uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağası yine Seyfettin Selim oldu.

658’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ağalık koçu satış ihalesine

tek başına katılan iki altın kemerli ağa Seyfettin Selim 661 bin TL’ye ağalık

koçunu alarak 2020 yılında yapılacak olan 659’uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı

Güreşleri ağası oldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başpehlivan Ali Gürbüz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!