featured

6.Çavuşköy Zafer Koşusu, Çavuşköy Ormanı’nda Yapıldı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babaeski İlçesinde Atletik Trakya Koşu Grubu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, 97’ıncı yıldönümü dolayısıyla düzenlediği “6.Çavuşköy Zafer Koşusu” Çavuşköy Ormanı’nda gerçekleşti.Babaeski İlçesi’ne bağlı Çavuşköy’ de, şölen havasında gerçekleşen ve yıldan yıla katılım sayısı artan geleneksel koşuda bu yıl sporcular 8 Km ve 13 Km’lik parkurlarda adeta doğayla bütünleşti.Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Trakya Birlik, Trakya İş Güvenliği Şirketi, TÜMOSAN Kırklareli Bölge Bayii, Agromot Tarım İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. Burak Bal Arı ve Arıcılık Malzemeleri sponsorluğunda, düzenlenen 6.Çavuşköy Zafer Koşusu’na yurdun çeşitli İl ve İlçelerinden yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Çavuşköy Ormanında ki koşu parkuru haftalar öncesinde, Babaeski Belediyesi,  Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, eski milli futbol hakemi M.Ercan Yücel, Çetin Akgöl, Adil Hamarat, Köy Muhtarı Mehmet Genç tarafından şerit çekilerek özel olarak hazırlandı.Çavuşköy Zafer Koşusu, 13 kilometrelik ve 8 kilometrelik parkurlarına profesyonel ve spor yapmaktan hoşlanan amatör sporcular bu sene yoğun ilgi gösterdi.Çavuşköy meydanından büyük bir coşku ile başlayan 6’ıncı Çavuşköy Zafer Koşusu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından start işaretini eski Milli Futbol Hakemi M.Ercan Yücel verdi.6’ıncı Çavuşköy Zafer Koşusunda, ilk önce 5-10 ve 10-15 Yaş Grubu Genç Erkek ve Genç Kız sporcular yarıştı.Daha sonra ise Trakya’nın çeşitli İl ve İlçelerinden gelen atletler, Racetımıng Koşu zamanlaması Cihazından geçerek, Çavuşköy meydanından hareket edip, orman ve Çavuşköy göledini geçtikten sonra, 8 km ve 13 km’lik inişli çıkışlı patikalardan oluşan parkuru yine başlangıç yerinde tamamladılar.

Bayanlar (8 Km) Koşusu:

  1. Petek Balaban, 2. Maryam Korkchi, 3. Kader Bay oldu.

Erkekler (8 Km) Koşusu:

  1. Metin Bozkurt, 2. Hayati Akın ve 3. Kıvanç Kurt oldu.

Bayanlar (13 Km) Koşusu:

  1. Serra Sude Kökduman, 2. Elif Serbest, 3. Hatice Bedikoğlu oldu.

Erkeklerde (13 Km) Koşusu:1.Ümit Er, 2. Mustafa Kiraz ve 3’üncü Ufuk Kütük oldu.

Yarışmaya Gelibolu’dan katılan 32 yaşında ki Kerem Özpınar ise 13 Kilometrelik mesafeyi Çanakkale Savaşlarında ki askeri kıyafet ve elinde Türk bayrağı ile koştu.Özpınar, basın mensuplarının neden bu kıyafet ile koştunuz sorusuna; “Öncelikle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Kıyafetime gelince ben Zafer Koşusunda Çanakkale Savaşında hayatını kaybeden şehitlerimizin ruhunu yaşatmak için bu kıyafet ile koştum” dedi.

Organizasyona yaptığı esprileri ile büyük bir renk katan ve sporcuları koşu öncesi motive eden emekli Öğretmen Pınar Alban’ın sunuculuğunu yaptığı yarışmada, dereceye giren atletlerin ödüllerini, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erdem, Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Taşkın, Çavuşköy Muhtarı Mehmet Genç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal, Trakya Birlik adına Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mülayim Güler, Trakya İş Güvenliği Şirketi Sahibi Hüseyin Sert, Burak Bal Arı ve Arıcılık Malzemeleri Sahibi Erdoğan Topal tarafından, dereceye giren sporculara kürsü olarak, muhteşem düşünülen saman balyalarının üzerinde kupaları verildi.

6’ıncı Çavuşköy Zafer Koşusu Organizasyonuna katkıda bulunan; Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erdem, Çavuşköy Muhtarı Mehmet Genç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal, Trakya Birlik adına Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mülayim Güler, Trakya İş Güvenliği Şirketi Sahibi Hüseyin Sert ve Burak Bal Arı ve Arıcılık Malzemeleri Sahibi Erdoğan Topal’a günün anısına ayrıca Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Taşkın,  tarafından birer plaket takdim edildi.Ayrıca; dereceye giren sporculara, Trakya Birlik adına Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mülayim Güler tarafından Ayçiçek Yağı, Trakya Ticaret İş Güvenliği Sahibi Hüseyin Sert’ten ise “Kırılmaz Özel Gözlük”, Çavuşköy Balcılar Derneği Başkanı Erdoğan Topal tarafından da birer kilo bal hediye edildi.

Atletik Trakya Koşu Grubu Başkanı M.Ercan Yücel, ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada; “Bu sene 6’ıncısını gerçekleştirdiğimi Çavuşköy Zafer Koşusu öncesinde, katılan tüm sporcuların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladık. Çok uzaktan gelen sporcular varımız var. Koşu öncesi parkuru gezenler koşu parkurunu çok beğendiklerini söylediler ve bundan sonra her sene bu organizasyona katılacaklarını söylediler. Tabii bu da bizi çok mutlu etti. Çünkü burada her şey çok doğal, çok güzel bir köy, az evvel bir bayan arkadaşımız ile görüştük, burada yakmak için kullanılan tezek kokusunu bile özlediklerini söyledi. Yani insanlara böyle bir ortam sunduğumuz için bizde Organizasyon Komitesi olarak çok mutluyuz. Hiçbir menfaat beklemeden 8-10 gönüllü görevli arkadaş ile bu organizasyonu yapıyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, sağ olsun tüm resmi kurumlarımızın daire amirleri elinden gelen her türlü desteği gösterdiler. Çok güzel bir organizasyon oldu, sadece bir arkadaşımız hafif bir rahatsızlık geçirdi ona da Sağlık Görevlilerimiz anında müdahale etti. Ben ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen tüm sporcu arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi.

Köy Muhtarı Mehmet Genç ise yaptığı konuşmada; “Ben de öncelikle bu sene 97’inci yılını kutladığımız, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak istiyorum. Böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bu sene sporcularımız sayı bakamında daha bir kalabalık oldu. Ayrıca Köy halkımız için de değişik bir etkinlik oldu. İmkânlarımız ölçüsünde her sene bu organizasyonu destekleyeceğime söz veriyorum. İnşallah bu koşu gençlerimizin sporu sevmesine vesile olur.” Dedi.Yarışmaya katılan her sporcuya yarışmanın sonunda Atletik Trakya Koşu Grubu Organizasyonu tarafından birer anı madalyası ve tişört verildi.6’ıncı Çavuşköy Zafer Koşusu, Köy Muhtarlığı tarafından yapılan koşunun ardından, köy ekmeği, keçi peyniri, köy tereyağı, ayran ve karpuzla yapılan kahvaltı servisinin ardından toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: Metin KARAKUŞ/Babaeski

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
6.Çavuşköy Zafer Koşusu, Çavuşköy Ormanı’nda Yapıldı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!