featured

Başkan Vekili Bingöl, Çarşı Esnafının Ahilik Haftasını Kutladı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babaeski İlçesi Belediye Başkan Vekili H. Gül Bingöl, “Ahilik Haftası” dolayısıyla Çarşı esnafını ziyaret etti.

Bingöl, Ahilik Haftasıyla ilgili olarak, “Yalan kapısını bağlamak, doğruluk kapısını açmak, kahır ve zulüm kapısını bağlamak, ilim ve mülâyemet kapsını açmak koşullarını da içeren ahilik kültürünün olmasını diler, bu kültürün ustasından çırağına kadar herkese sevgilerimi saygılarımı sunarım.” Dedi.

Belediye Başkan Vekili H.Gül Bingöl, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Çarşı esnafıyla bir araya geldi.Esnafların birlik ve beraberliğine vurgu yapan Bingöl, çarşı esnafıyla sohbet etti ve Ahilik Haftalarını kutladı.

Belediye Başkan Vekili Bingöl, Çarşı’nın, 40 yılın üzerinde ki en eski esnaflarından olan Bayan Kuaför Necmiye Özoğul, Sünnetçioğlu Şarküteri Rezzan Sünnetçioğlu, Ayakkabıcı Özlem Tunç Duman ve Saatçi Kenan Sofu’yu da ziyaret ederek, esnaflıklarıyla tüm esnaflara örnek oldukları için Babaeski halkı adına kendilerine teşekkür etti.

Bingöl, ziyaretlerinin sonrasında şunları söyledi. “Babaeski belediye başkanlığı olarak ahilik haftası nedeni ile sembolik olarak esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştirerek belediye başkanımız av. Abdullah Hacı adına tüm esnaf arkadaşlarımıza hayırlı işler diledik. Özü, insan, ahlak ve hizmet olan ahiliğin halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hemde ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme olan ahiliğin bu günde örnek alınması gereken kural ve kurulları vardır. İyi ahlakın, doğruluğun kardeşliğin yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyoekonomik düzen olan ahilik müessesinin parçası olmak isteyenlerin yedi fena hareketten uzak durmaları ve yedi güzel hareketten yana olmaları istenir. Yalan kapısını bağlamak, doğruluk kapısını açmak, kahır ve zulüm kapısını bağlamak, ilim ve mülâyemet kapsını açmak koşullarını da içeren ahilik kültürünün olmasını diler, bu kültürün ustasından çırağına kadar herkese sevgilerimi saygılarımı sunarım. Babaeski belediyesi olarak tüm esnaflarımızın yanında olarak, desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

 Haber: Metin KARAKUŞ/BABAESKİ (

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Vekili Bingöl, Çarşı Esnafının Ahilik Haftasını Kutladı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!