featured

Ata’nın odasına ziyaretçi akını

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası’nda Edirne Belediyesi’nde bulunan Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğradı. Öğretmenleri ile birlikte gelen anaokulu ve ilkokulu öğrencileri ellerindeki çiçeklerle Ata’nın huzuruna geldi. Minik yüreklerin Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu bu büyük sevgi duygu dolu anların yaşanmasına neden oluyor. 

 Edirne Belediye Binası’nda bulunan; Mustafa Kemal Atatürk’ün 21-25 Aralık 1930 tarihinde kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Atatürk Odası, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Öğretmenleri eşliğinde Atatürk Odası’na gelen Anaokulu ve İlkokulu öğrencilerine belediye personeli tarafından Atatürk Odası anlatıyor. Anlatılan bilgileri can kulağıyla dinleyen öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün kullandığı eşyalara sevgiyle bakıyor; Mustafa Kemal Atatürk’ün bire bir ölçülerine göre yaptırılan Atatürk büstünün önünde de hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yatağını ise öğrencilerin gelirken getirdiği çiçekler süslüyor. Çiçeği alarak Ata’nın huzuruna gelen öğrencilerin minik yüreklerin de hissettikleri bu büyük sevgi ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ata’nın odasına ziyaretçi akını

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!