featured

En büyük kermes…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Belediyesi tarafından Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe destek vermek için Saraçlar Caddesi’nde dev bir kermes düzenledi.

Kermeste hem yöresel hem de el emeği göz nuru ürünler ‘Mehmetçik’ için satışa sunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün Edirne’nin bütün renkleri burada, bugün Edirne’nin bütün kadınları, bütün erkekleri burada, bütün kızları, kızanları burada. Mehmetçiğimizin yanındayız, devletimizin yayındayız” dedi.

Edirne Belediyesi, geliri Mehmetçik Vakfına bağışlanmak üzere Saraçlar Caddesi’nde büyük bir kermes düzenledi. Kermese belediye personeli, TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Köy Pazarı, Edirne Belediyesi’ne bağlı Emek Evi’nde bulunan kadınlar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve Edirne esnafı da destek verdi. Kermeste hem yöresel hem de el emeği göz nuru ürünler ‘Mehmetçik’ için satışa sunuldu.

Kermesin Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirildiğini belirten Başkan Gürkan, “Kermese sivil toplum örgütleri, tüm siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri dernekler yani kısacası bütün Edirne burada. Bütün Edirne’nin ortak bir hedef, ortak bir amacı, ortak bir söylemi var; o da Barış Pınarı Harekatı’nda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milli birliği ve vatanı savunmak için kahramanca, fedakârca çarpışan Türk Silahlı Kuvvetlerine, Mehmetçiğe canı gönülden destek vermek” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyet’inin anlaşma masalarında değil; savaş meydanlarında kazanıldığını ifade eden Başkan Gürkan, “Dolayısıyla bu vatanın hiçbir karışını, hiçbir zerresini, hiçbir santimetre karesini kim olursa olsun hiç kimselere bırakmaya niyetimiz yok. Atalarımız, dedelerimiz, büyüklerimiz, Cumhuriyet’imizin kurucuları, Türkiye Cumhuriyet’ini savaş meydanlarında bedel ödeyerek, can vererek, kan dökerek ödediler.

Dolayısıyla vatanımızın birliğine, bütünlüğüne kastedecek kim olursa olsun; ister terör örgüt, ister bir devlet, ister emperyalist… Kim olursa olsun bu memleketin birliğini, beraberliğini bozmak için bizimle kana kan, dişe diş mücadele etmek zorundadır.

Türk Milleti’nin her bir ferdi bu konuda azimlidir, kararlıdır, inançlıdır. Bu bağlamda vatanımız için Suriye’nin Kuzeydoğusunda kahramanca mücadele eden, gerektiğinde can veren, gerektiğinde can alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’mize destek olmak için Barış Pınarı Harekâtı’ndaki Mehmetçiğe Destek Kermesi adı altında Edirne’nin tüm paydaşları, tüm vatandaşları bugün bu destek kermesinde bir arada.

Ben katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün Edirne’nin bütün renkleri burada, bugün Edirne’nin bütün kadınları, bütün erkekleri burada, bütün kızları, kızanları burada. Mehmetçiğimizin yanındayız, devletimizin yayındayız. Bu vesile ile 2 gün sonra Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyet’imizi bize armağan eden bütün şehitlerimizi bir kez daha Edirne Halkı adına rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En büyük kermes…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!