featured

Denetimler sıklaştırıldı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Beyazıt, “Yılbaşından bu yana ilimiz genelinde 10 bin 161 denetim yapılmış, bu denetimler esnasında 376 numune alınmış ve 81 işletmeye 469 bin 240 lira idari para cezası uygulanmıştır.” dedi. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla BAYAZIT yaptığı açıklamada;  Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim ve dağıtım aşamalarındaki  tüm resmi kontroller 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” na göre Bakanlığımız uhdesinde yürütülmektedir.

Yılbaşından bu yana İlimiz genelinde 10.161 adet denetim yapılmış, bu denetimler esnasında 376 adet numune alınmış ve 81 işletmeye 469.240 TL tutarında idari para cezası uygulanmak suretiyle yasal işlem tesis edilmiştir.

Yıl boyunca yapmış olduğumuz bu rutin denetimlere ek olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı  tarafından başlatılan  “Denetim Seferberliği“ kapsamında İlimizde faaliyet gösteren et ve süt ürünleri üreten ve işleyen tesisler ile ekmek fırınları ve unlu mamuller üreten iş yerlerinde resmi kontroller gerçekleştirildiğini ifade eden Atilla BAYAZIT; yapılan denetimlerde işletmelerin gerek fiziki koşulları gerekse de ürün bazlı asgari teknik ve hijyen gereklilikleri yönüyle denetlendiğini ve olumsuz herhangi bir durumla karşılaşılmadığını belirtti.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli 44 gıda kontrol görevlisiyle gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde tüm hafta boyunca ürün bazlı denetimlerin devam edeceğini belirtti.

2019 yılında 171 adet Alo174 Gıda İhbar Hattı, 73 adet de CİMER başvurusu yoluyla gelen ihbarın değerlendirildiğini belirten İl Müdürü Atilla BAYAZIT,  vatandaşlarımızın gıda alış verişlerinde dikkatli olmaları, olası şikayetlerini Alo 174 Gıda ihbar hattına bildirmelerini istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Denetimler sıklaştırıldı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!