featured

14 Mart Tıp Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun burada yaptığı konuşmada, 6 Şubat tarihinde ülkemizi yasa boğan depremde yaklaşık 50 bin yurttaşın hayatını kaybettiğini ve bunların 102’si hekim olmak üzere 500’ün üzerinde sağlık emekçisinin de yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Prof. Dr. Altun, yaşanan depremde, onbinlerce insanın yaralandığını ve bunların büyük bölümünün engelli kaldığını vurgulayarak, “85 milyon insanda çok ciddi travma meydana geldi. Depremin yıkıcı gücünün yüksek olması geniş bir coğrafyayı etkiledi. Yaşama adanmış bir mesleğin mensupları olarak bu acıların tekrar yaşanmaması bir doğal felaketin yapay felakete dönüşmemesi için gerekli önlemlerin alınması amacıyla gereken tedbirin alınmasını istiyoruz” dedi.

Olası Marmara ve İstanbul Depreminde Trakya bölgesinin daha az etkilenmenin beklendiğini vurgulayan Altun, şunları söyledi; “Dolayısıyla İstanbul’a yardım bu iller üzerinden sağlanacak, yaralılar bu illere gelecek. Bu sürece hazırlık açısından ilimizdeki tüm sağlık kuruluşlarının, devlet-üniversite-özel hastane, aile sağlığı-toplum sağlığı merkezi ayrımı yapılmaksızın, risk analizleri ve depreme dayanıklılık boyutlarının ne düzeyde olduğunun saptanması, güvenli hizmet alanlarının oluşturulması gereklidir. Bu sürece hazırlık açısından; meslektaşlarımıza, olağan dışı durumlarda sağlık hizmetleri ve hekimlik, hekim dışı sağlık çalışanlarına da acil durumlarda hasta yönetimi” konularında hatırlatma eğitimlerine başlamanız gerekiyor, il sağlık müdürlüğü tabip odası, ilimizde sağlık alanındaki sendikalar ve derneklerle birlikte bu eğitimleri yapabilecek yetişmiş insan iş gücüne sahip olduğumuzu biliyoruz.”

İLK SAHRA HASTANESİNİ EDİRNE EKİBİ KURDU

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İshak Yıldırım, Edirne UMKE’nin Trakya bölge koordinatörü konumunda olduğunu hatırlatarak, uzun yıllar içinde sağlık Bakanlığı ile görüşerek, sahra hastaneleri, jeneratörler, çadırlar ve tıbbi malzeme alımları yaparak depolarını doldurduklarını hatırlattı.

Uzm. Dr. Yıldırım, depremin yaşandığı gece tüm idari kadroların saat 05.00’da ayakta olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Acil Sağlık Hizmetleri ekibimiz depremin ilk günü gece saat 10.00’da Hatay’a vardılar. Hatay’a ilk sahra hastanesi ve Hatay’a ilk tıbbi uç noktalar Edirne sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince kuruldu. Birden fazla apartmana yetecek düzeyde jeneratörlerimizde birlikte 200 bin kalemin üzerinde malzeme ve tıbbi destek verdik.

HEM GURURLUYUZ HEM ÜZÜNTÜLÜ

Buruk bir 14 Mart yaşıyoruz. Hekim olduğumuz için bir sağlıkçı olduğumuz için gururlu ama aynı zamanda üzgünüz. Vatandaşa hizmet etmek, halkına hizmet etmek bir sağlıkçının en büyük mutluluğudur. Ekiplerimizin deprem bölgesindeki çalışmalarından dolayı gurur duyuyoruz. Güçlü bir devletiz. Deprem bölgesinde çalışan ve ilimize gelen depremzedelere hizmet veren tüm sağlıkçıları kutluyorum.  Hekim olmak kolay değil. İnsanların yalnızca iyiliği için çalışan bir meslek grubuyuz. Bu meslek grubunun içinde bulunmaktan gurur duyuyorum.” Törenler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
14 Mart Tıp Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!