featured

Gürkan’dan Süreyi Uzatın Çağrısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu getirmesi ve bu tarih öncesinde kendilerine sunulan imkanlardan yararlanmak isteyen müteahhitler Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik İşleri Müdürlüğü önünde kalabalık oluşmasına neden oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu kalabalığın hem çalışanlar hem de müteahhitler açısından riskli olduğunu belirterek, Koronavirüsü tedbirleri kapsamında bu sürenin uzatılmasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak olan binalara otopark zorunluluğu getirdi. 31 Mart 2020’de yürürlüğe girecek bu karar öncesinde kendilerine sunulan bazı haklardan yararlanmak isteyen müteahhitlerde Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne geldi. Yetkililer, müteahhitleri tedbirler kapsamında tek tek içeri aldı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan’da bir basın açıklaması gerçekleştirerek, bu sürenin uzatılmasını istedi.Gürkan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bundan sonra yeni binalarda otopark yönetmeliğinin uygulanması kararı var. Müteahhitlerde yeni uygulanacak olan Otopark Yönetmeliği ile ilgileri kendilerine sunulan haklardan faydalanmak için Mart ayı bitmeden ruhsatlarını almak istiyorlar. Bizlerde Koronavisürü tedbirleri kapsamında arkadaşları içeriye toplu halde alamıyoruz, çünkü bulaşma riski artıyor. Böyle bir sıkıntı var sadece Edirne Belediyesi’nde değil. Müteahhitlerin de belediyelerinde talebi şudur; Otopark Yönetmeliği’nin virüs tedbirleri gecene kadar hem belediye çalışanlarının hem de müteahhitlerin sağlıklı bir iş yapabilmesi için uzatılmasını talep ediyoruz. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın dikkatine sunuyoruz. Biz mecburen birçok bankanın da uyguladığı gibi bu kadar kayabalığı içeriye alamıyoruz. Hem onların sağlık hijyeni açısından hem de çalışanlarımızın sağlık hijyeni açısından. Biz buradaki arkadaşları içeriye aldığımızda belki hepimiz birbirimize virüs bulaştıracağız. Hepimizin sağlığını düşünmemiz lazım. Virüs tedbirleri kapsamında bazı çalışanlarımızı da idari izne ayırdık. Ama müteahhitlerde hakları kaybolmasın diye bu işi çözmek istiyorlar.  Sağlıklı olan çözüm Otopark Yönetmeliği’nin daha sonraki aylara uzatılması. “

“HEPİMİZ, HEPİMİZİ DÜŞÜNMELİYİZ”

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında özellikle yaşlı nüfusun bir araya geldiği bankların kaldırıldığını ifade eden Başkan Gürkan, “Bu kapsamda kent merkezinde tüm bankları kaldırdık. Yaşlılarımız ‘bana bir şey olmaz’ diyor. Belki sana bir şey olmaz ama başka birine bulaştırabilirsin. Bu salgını birbirimizi koruyarak atlatacağız. Bunun başka yöntemi yok. Edirne Belediyesi kriz başlamadan, çalışmalara başladı. Başkan Yardımcımız Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nun hekim olması, onun öngörüleri bizim öngörülerimiz gerçekten Edirne’de, Türkiye’nin aksine henüz tedbirler alınmaya başlamadan önce biz hijyen tedbirlerini almaya başlamıştık. Malzeme stoklarımızı yapmıştık, yapmaya da devam ediyoruz. Özellikle iş yerlerine dezenfekten takviyesi de yapıyoruz. Şehirdeki bir çok noktayı dezenfekte ettik. Toplu taşıma araçlarını sürekli dezenfekte ediyoruz. Şehirlerdeki günlük 70 bin binişler şuanda 15 bine düştü. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Dünyada da bizde de sayı gittikçe artıyor. Hepimiz bunun farkındayız. Hepimiz, hepimizi düşünmek zorundayız. Kendimizi elbette düşüneceğiz ama etrafımızı, toplumu da düşünmemiz gerekiyor. Bunun üstesinden millet olarak, birlik, beraberlik ve dayanışma ile gelebiliriz. Bu çok önemli bir husus. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tedbirlere mutlaka uymamız gerekiyor. Bana bir şey olmaz. Sana bir şey olmayabilir ama sen başkasına bulaştırırsın ona bir şey olur. O yüzden birbirimizi kollamak, düşünmek, gözetmek zorundayız. Sağlık Bakanlığı’nın 14 gün tedbirlerine mutlaka uyalım. Belli yaşın üzerindeki vatandaşlarımız çok çok acil olmadığı sürece mutlaka evlerinde geçirmeli” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gürkan’dan Süreyi Uzatın Çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!