featured

Helvacıoğlu’ndan Pekcan’a cevap

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22 Nisan akşamı Keşan Belediye Binası’na asılan Atatürk posteri ile ilgili CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’ın eleştirilerine yanıt verdi.Helvacıoğlu, “Atatürk için ben kıyameti koparırım”dedi.

PEKCAN’A CEVAP

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu 22 Nisan akşamı Keşan Belediye Binası’na asılan Atatürk posteri ile ilgili CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan’ın eleştirilerine yanıt verdi.

Atatürk resmi ile Türk Bayrağı’nın tamamıyla personel tarafından tamamıyla iyi niyetle asıldığını, asılan Atatürk resminin küçük olduğunun fark edilmesinin hemen ardından değiştirildiğine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi’ne gol atma amacında olanlar bu değişim sırasında fotoğraf çekip hızlı bir şekilde yayıyorlar. Bunlar CHP’li Meclis üyesi adayı, partililer ve İYİ Parti İlçe Başkanı. Linç edercesine bir kampanya başlatıyorlar. “Karanlık zihniyet” deniyor. Keşan Belediyesi’nin CHP’li bazı Meclis üyeleri de bunu beğeniyor. Helvacıoğlu yakaladık diye teneke davul çalıyorlar. Bu işle ilgili sorumlular hakkında belediye soruşturma açtım.  Eğer bu soruşturmada Atatürk resmini benim küçük şekilde astırdığım kanıtlanırsa istifa edeceğim. Bu personelimizin art niyet taşımadan hatasıdır. Eğer soruşturma sonunda benim bu işte bir dahilimin olmadığı ortaya çıkarsa acaba istifa edecekler mi diye de kamu oyu önünde soruyorum. İşimiz Atatürk’ün bıraktığı mirası ve cumhuriyeti en ileri seviyeye ulaştırmak. Başka bir şey bulamadıkları için bunu yapıyorlar. Çünkü Keşan Belediyesi eskisi gibi değil. Keşan Belediyesi durmak bilmeden çalışıyor. Keşan dağda bayırda oturarak yönetilmez. Bazı siyasiler 1 ay Keşan’a uğramayacaklar sonra kısa bir klip yapıp yöneticiyim diye çamur atmaya çalışacaklar. Bana “Sen kimsin?” demişler. Hadi ordan. Benim Atatürkçülüğümü kimse sorgulayamaz. Karanlık zihniyet diyenlere de soruşturma açıyoruz. Altın her zaman altındır. Çamur atmakla altın değerinden bir şey kaybetmez. Çamur atarak bizi Atatürkçülüğümüzden vazgeçiremezler. Ben onlardan daha fazla Atatürkçüyüm. Sarıkeçe’nin açıklamasına da gözlerini kapamışlar.” dedi.

BENİ VİRÜS DURDURAMADI SAYIN PEKCAN SEN HİÇ DURDURAMAZSIN

Pekcan’ın kendisini çok çalıştığı ve koşturduğu için eleştirdiğini ifade eden Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Sen zamanında dağ evinde oturarak yönetmeye, belediyeye gelmemeye alışmışsın. Ben belediyeyi evden değil halkın arasından yönetiyorum. Ben sağlığımı hiçe sayarak çalışıyorum. İlçemi, vatandaşımızı ve işimi severek yapıyorum. Beni virüs durduramadı Sayın Pekcan sen hiç durduramazsın. Sen partine gitmediğin için CHP’yi başkaları yönetecek. Vatandaşlarımdan da bazılarının seviyesine inmek zorunda kaldığım için özür diliyorum.”

ŞEFFAF OLMAYA HABİRE CANLI YAYIN YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mustafa Helvacıoğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Sayın Recep Pekcan basın toplantısına başlarken;   “habire reklam ve canlı yayın yapmadığımız için insanlar bilmiyorlar. Bilmelerini sağlamak gibi bir derdimiz yok. Bizim içimiz rahat demiş” Sayın Pekcan’ın deyimi ile biz habire canlı yayın yapmaya devam edeceğiz. Şeffaf olmaya, halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Biz vicdanları rahatlatmak için değil içimiz rahat olsun diye değil Keşan’daki tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmak için yardımlarda bulunuyoruz. Sayın Pekcan canlı yayına çıktı, bir tane bez yardımı yapmış onu anlatıyor. Onu da anlatma o zaman. Mülkiyeti belediyemize ait olan işyerlerinin yıl sonuna kadar dükkan kiralarının alınmamasını istiyorlar. Keşan Belediyesi olarak Koronavirüs tedbirleri kapsamında esnafımızı ve vatandaşımızı düşünerek biz süreç boyunca zaten kira alınmayacağını kamuoyu ile paylaşmıştık. Sayın Pekcan Keşan’a gelmeyerek gündemi unutmuş. Recep Pekcan, “Keşan 70 bin nüfuslu bir yer, yüzlerce küçük ilçeden biri. Kendini büyük görmenin bir anlamı yok demiş.” canlı yayınında. Bak Sayın Pekcan, biz yüzlerce küçük ilçeden biri değiliz. Keşan’ı küçük görüyor olabilirsiniz. Onların vizyonu Keşan’ı yüzlerce küçük ilçe gibi görüyor olabilir. İşte sizin 30 yıllık vizyonunuz Keşan’ı bu hale getirmiş.”

SAYIN PEKCAN 1 AYDIR YERLİSU’DASIN TELEFONUN BİLE ÇEKMİYOR

Helvacıoğlu, Recep Pekcan’a cevaplarına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz süreçte Sayın helvacıoğlu, bizim belediye meclis üyelerimizi arıyor, kimine sert ifadeler ile bir şey söylüyor, kimilerine akıl veriyor, kimilerinden yardım istiyor.” demiş. Sayın Pekcan’ın bu ifadesinde dikkat çekmek istediğim kelime “bizim meclis” üyelerimiz kısmıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana meclis üyeleri Keşan’ın meclis üyeleridir. Meclis çalışmaları başta olmak üzere ben her açıklamam, her yaptığım basın toplantısında birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapma çağrısında bulundum. Sayın Pekcan ayrıştırma yoluna gitmiştir. “Beni niye aramıyorsun.” diyor, kusura bakma Sayın Pekcan 1 aydır Yerlisu’dasın telefonun bile çekmiyor. Oysa gemiyi kaptan en son bırakır. 1 aydır yoksun ortalarda. 1 klip çekmekle yöneticilik olmuyor, CHP’yi benim yönetmeye kalktığımı söylemişsin, çamur atmışsın. Sen partinin başında olmazsan CHP’yi herkes yönetmeye kalkar. Arada sırada görünüp, basın toplantısı yapıp tabanıma iyi görüneyim demekle bu işler olmaz. Kendi üyelerin bile seni ortalarda görünmemekle eleştiriyor. Recep Pekcan <Sayın Helvacıoğlu, sen kendini ne zannediyorsun?> diyor. Ben Keşan’ın seçilmiş belediye başkanıyım. 31 Mart’ta benim kim olduğumu Keşan halkı gösterdi. Keşan halkına ivedilikle bir özür borcun var. Üslubunu öyle bir bozmuşsun ki; sana, ailene ve CHP’ye yakışmıyor. Ben takdiri Keşan halkımıza bırakıyorum. Senin ağzına acı biber sürsün. Göreve gelmemizle birlikte tüm Keşan’ın belediye başkanı oldum. Halkın teveccühü ile göreve gelmiş bir belediye başkanıyım. Bu soruyu bana değil tüm Keşan halkımıza yöneltilmiş bir hakaret olarak kabul ediyorum.”

ATATÜRK İÇİN BEN KIYAMETİ KOPARIRIM

Mustafa Helvacıoğlu açıklamasını şöyle tamamladı: “Sayın Recep Pekcan “23 Nisan nedeniyle bir Türk Bayrağı, bir de Atatürk posteri asıldı. Sayın Helvacıoğlu kıyameti kopardı.” demiş. Yapmadığım şeyi bana mal edenlere kıyameti koparırım. Sayın Pekcan, Atatürk için ben kıyameti koparırım. Nitekim bu konu ile ilgili soruşturma açılmıştır. Buradan onlara çağrı yapıyorum. Bu soruşturmanın arkasında dursunlar. Helvacıoğlu yaptı ise istifa etmeye hazırım. Bu kadar kıyameti kopardınız, benim yapmadığım ortaya çıktığında sayın Pekcan ve Sarıkeçe istifaya hazır mısınız?”       

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Helvacıoğlu’ndan Pekcan’a cevap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!