featured

Gaytancıoğlu,“Özel İdarenin Vakıf’taki tesisleri TÜGVA’ya nasıl kiralandı?”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Enez ilçesinin Vakıf Sahili‘nde atıl durumda olan İl Özel İdaresi’ne ait tesislerin, TÜGVA‘ya kiralanması konusunda açıklamalarda bulundu. Kiralamaların kimseye haber verilmeden tepeden inme bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Gaytancıoğlu, “Saros komple işgal altına alındı.” dedi.

Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, daha öncede aynı yolla Gökçetepe‘deki alanın aynı vakfa devredildiğini ve o zaman da bu işlem yapılırken kimseye sorulmadığını belirtti. Kiralamaların şeklini ‘tepeden inme’ olarak nitelendiren Gaytancıoğlu, “Daha önce Gökçetepe’deki alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tepeden kiralanmıştı. Kimsenin onayı alınmadan, bölge halkına da sormadan tepeden kiralama yapılmıştı.Yine gündeme gelen konu da, Enez-Vakıf’da İl Özel İdresi’ne ait olan, dinlenme kampı da aynı şekilde verildi. Orası harabe bir durumda yer 13+7 yıllığına TÜGVA’ya kiralanmış. Bunu yeni öğrendik. Kiralama koşulları nedir, ne kadara, nasıl ve kimden kiralama yapıldı bilmek için soru önergesi verdim ve cevabını bekliyorum.” şeklinde konuşarak önergede yönelttiği sorulara karşılık istediğini belirtti.Kiralamalarla birlikte, farklı bir çok alanda Saros Sahillerinin değişime uğradığını belirten Okan Gaytancıoğlu, bu süreçlerin içine halkın alınmadığı “Buradaki çekincemiz Saros’ta yerel dinamiklere sorulmadan kiralamaların tepeden yapılması, bunlardan kimsenin haberi yok.” sözleriyle belirterek “FSRU Limanı ile BOTAŞ tarafından başlatılan bir ihale söz konusu. 5 Ağustos’ta teklif verme süreci bitiyor. Buranın çevreye yaratacağı tahribatı herkes yeteri kadar açıkladı. MUÇEV geldi Yayla ve Erikli’de kiralamalarda bulundu. Saros komple işgal altına alındı.” dedi.

Vakıf Sahili’ndeki alanın vatandaşlar tarafından sosyal olarak bu zamana kadar sorunsuz şekilde kullanıldığını, “İnsanlar sabah erkenden sahile gelip piknik yapar, denize girer, yemek yiyip akşamüstü geri dönerdi. Giderken de güzelce toplarlar bu kadar. Kimse bir ücret ödemeden buranın doğal güzelliklerinden yararlanırlardı. Ya da Köy Hizmetlerine ait tesis çalışırken kamu memur ve işçileri buraya müracaat eder, uygun ve düşük bir ücret karşılığında kamu hizmeti veriliyordu buralarda.” sözleriyle dile getiren Gaytancıoğlu, “Ama şimdi sahilin kiralanması ve vakıflara devredilmesi ile sadece belli bir grup tarafından kullandırılması son derece yanlış.” ifadelerini kullandı.

Zaman zaman atıl durumda olduğu yönünde haberleri de yapılan tesislerin bir süre sonra verimli kullanılamadığını ve zarara uğradığını söyleyen Okan Gaytancıoğlu, restore edilmeyip devredilmesine “Vakıf’taki kamp alanı da çalıştırılamadı, atıl kaldı ve harabeye döndü. Tesisler yenilenmedi ama şimdi devredildi. Yenilemiyorsun ama neden bir vakıfa devrediyorsun? Bundaki amaç ne? Tel örgülerle çevriliyor, kimin gelip gittiği belli değil. Ne eğitimi verdikleri belli değil. Dışarıdan bir sürü insan geliyor. Denetlenip denetlenmediğini de bilmiyoruz. Yanlış.” diyerek tepki gösterirken, bölgeyi en kısa zamanda ziyaret edeceğini de kaydetti.Son olarak İbrice Limanı’ndaki dalış merkezlerinin, bölgenin Tarrım ve Orman Bakanlığı’na devri sebebiyle buradan kaldırılması gündemiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Bölgeye değer katan, bölgenin de tanıtımını yapan insanlar. Onların katkıları var zararı yok. Saros’u tanıtıyorlar. Gelenler de gittikleri yerlerde anlatıyorlar. Buranın bir konsensüs ile bölgede kalmaları sağlanmalı. Çözüm odaklı yaklaşılmalı. Sezon bitsin oturup konuşulmalı. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tekrar bir anlaşma yolu açılabilir, ya da başka bir yer gösterilebilir; ama ’15 gün kaldı buradan çık git’ değil olması gereken. İstendikten sonra elbet bir şeyler yapılır.” şeklinde konuşarak, yeniden görüşme çağrısı yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaytancıoğlu,“Özel İdarenin Vakıf’taki tesisleri TÜGVA’ya nasıl kiralandı?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!