featured

“Süper Amatör Lig Şampiyonu Babaeskispor, Kupasını Aldı…”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019-2020 Gürkan Binli Sezonu Süper Amatör Lig Kırklareli İl Birincisi Babaeskispor, Şampiyonluk Kupasını, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Kırklareli ASKF Genel Başkanı Hasan Başdemir ve Kulüp Başkanı Rifat Rençber’in elinden aldı.

Tansa Kır Lokantasında düzenlenen törene, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erdem, Kırklareli ASKF Genel Başkanı Hasan Başdemir, Genel Başkan Yardımcısı Adem Onay, ve Kulüp Başkanı Rifat Rençber, Başkan Yardımcısı Kadem Bakırcı, Ahmet Okan Öztürk, Asbaşkan Aycan Üzülmez, Genel Kaptan Fahrettin Dağdelen, Sayman Bahadır Akcan, Futbol Şube Sorumlusu Şafak Memi, Basın Sözcüsü Sercan Çakıcı, Genel Sekreter Sercan Taşkıran, Sağlık Koordinatörü Eralp Tolga, Antrenör Günay Benice, Antrenör Yardımcısı Önder Sezer, Alt Yapı Antrenörü Osman Öner ve Futbolcular katıldı.

2019-2020 Gürkan Binli Sezonu Süper Amatör Ligi 44 puanla Kırklareli İl Birincisi olarak bitiren Babaeskispor, Türkiye Bölgesel Amatör Lige çıkmaya hak kazandı.Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, 2019-2020 Gürkan Binli Sezonu Süper Amatör Ligi Kırklareli İl Birincisi olarak bitiren Babaeskispor Futbolcu ve Yöneticilerine, yeni tip Koronavirüs salgın hastalığı tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak, Tansa Kır Lokantasında bir yemek verdi.

Başkan Hacı, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kırklareli ASKF Genel Başkanımız, Babaeskispor Kulüp Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımız, Şampiyon, Babaeskisporumuzun çok değerli futbolcuları ve basınımızın güzide temsilcileri hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Değerli emeklerinden dolayı ilk önce Kulüp Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimize ben çok teşekkür ediyorum. Bu yıl ki başarılarından dolayı, şampiyonluklarından dolayı, futbolcu kardeşlerimizi de tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Yaşım 63, çocukluğumuzdan beri Babaeskispor ile düşüp kalkıyoruz, Babaeskisporla yaşıyoruz. En son Babaeskispor 2.Türkiye Profesyonel Lige 25 Mayıs 1984 yılında çıkmıştı. Yani bu Kulüp 2.Ligde Babaeski’yi temsil etti arkadaşlar. Türkiye’nin en ünlü futbolcuları bu Kulüpte top oynadı Galatasaray’ın gol kralı Hosiç, Fenerbahçeli Bahri, Suat, Trabzonsporlu İbrahim, bu Kulüpte top oynadılar. Biz o güzel günleri tekrar yaşamak istiyoruz ama siz bize bu sene çok güzel bir mutluluk yaşattınız. Şampiyon oldunuz ve artık bir üst ligde mücadele edeceksiniz. O sizler içinde büyük bir tecrübe olacaktır, sizlerin isminin duyurulmasında önemli bir rol oynayacaktır. Fakat Babaeskispor’u yaşatmamız lazım bir şekilde, çünkü Babaeskispor, bütün Babaeskililerin malıdır. 30 bin Babaeskilinin Babaeskispor’ da hissesi vardır. Herkes Babaeskispor’ un şampiyon olmasını ister, başarı kazanmasını ister ama Belediye’den başkada kimse elini cebine atmaz. Bunu bir şekilde sağlayacağız arkadaşlar. Sizlere maddi imkânlar, Babaeskisporumuza maddi imkânlar sağlayacağız. Kulüp Başkanımızı yalnız bırakmayacağız, üzmeyeceğiz. Sizlere en iyi imkânları sağlamak için elimizden geleni yapacağız çünkü ne olacağı belli olmaz, yani seyircili oynanıyor, seyircisiz oynanıyor, o arada bakarsınız çıkıverir şampiyon olursunuz. Bir bakmışsınız Babaeskispor yine 2.Ligde, geldiğimiz yuvaya geri döneriz. Ben tekrar yaşattığınız bu mutluluktan dolayı hepinizi tebrik ediyor ve kutluyorum. İnşallah daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız.”

Kırklareli ASKF Genel Başkanı Hasan Başdemir ise yaptığı konuşmada; “Sayın Belediye Başkanım, Belediye Başkan Yardımcım, Kulüp Başkanım, Yöneticiler, sevgili hocalarım, futbolcu kardeşlerim ve değerli basın ben de burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Babaeskispor bu sene BAL Ligine çıktı. Biraz da şansı var diyebilirim, bunu da kabul etmemiz lazım. Hem iki maç vardı, hem de play-off oynama şansınız bile vardı. Bunlar olmadan direkt çıktınız. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bizim İlimizde kontenjan sayısı iki, önümüzde ki yıl üç olacak. Yani önümüzdeki yıl işimiz biraz daha zor. İki değil, üç yani iki takım düşecek. Onun için sizlere biraz daha fazla iş düşecek. Şunu söyleyeyim ben 20 senedir Kırklareli ASKF Genel Başkanıyım, Babaeskispor Yönetim Kurulu Üyeleri çok iyidir ve örnek bir kulüptür. Bunu her yerde söylüyorum. Ben de Babaeskispor’ da 40 yıl önce oynamıştım. Hatta Metin kardeşimiz ile birlikte, bakmayın siz onun gazeteci olduğuna Babaeskispor’ da o da kaleciydi. Hatta beraber en üst düzeye hakemlik bile yaptık. Şunu söylemek istiyorum, Babaeskispor’dan, az evvel Başkanım söyledi, Fenerbahçe’ye Suat gitti. Galatasaray’a Hayrullah gitti, Denizlispor’a Erol Tolga gitti, Galatasaray’ı şampiyon yapan. Alpullu’dan bu takımdan, bizim takımdan gitti. Yani burada futbol potansiyeli çok yüksek ama nedense Babaeskispor’ da birkaç yıldır nedense bir sessizlik vardı. Bu ölü toprağının kalkması gerekir. Belediye Başkanım yıllardır yardım ediyor. Ben Amatör spora yardım eden tüm Belediye Başkanlarıma buradan çok teşekkür ediyorum. Hangi partiden olursa olsun hiç fark etmez benim için önemli değil. Ben şu mesajı aldım, biraz daha kesenin ağzını açmak gerekecek, çünkü çok zor şartlardayız Türkiye’de, iyi olacak, Yönetim Kuruluda biraz kesenin ağzını açması lazım ama size şunu söyleyebilirim. Süper ligde maç yönettim, geçen yılda özellikle BAL Ligi maçlarına gittim. Vizespor ve Lüleburgazspor fakat her gittiğimde iki takımın hocaları da sık sık değişti. Şunu gördüm futbolcu kardeşlerim çok stresliydi, hocalar çok stresliydi, sadece kazanmayı düşünüyorlar. Böyle bir dünya yok arkadaşlar. Daha dakika bir Hakeme itiraz, hakeme itiraz, enerjimizi kötü yönde çok kullandık arkadaşlar. Bu hakem meselesini artık halletmemiz lazım. Birde artık çok şanslısınız artık seyirci baskısı da yok. Bunu çok iyi kullanabilirsiniz, içerisi, dışarısı yok. Bu arada sevgili Fahrettin abin Babaeskispor’a çok büyük hizmetleri var, benim de kendisi çok saygı duyduğum bir kişidir. Günay hocamı tekrar, Önder hocamı, Osman hocamı, sevgili İlkay kardeşimi, futbolcu kardeşlerimi tekrar kutluyorum. BAL ligi hepimize hayırlı, uğurlu olsun diyorum.”

Konuşmaların ardından, Şampiyonluk pastası kesilerek, 2019-2020 Gürkan Binli Sezonu Süper Amatör Lig Kırklareli İl Birincisi Babaeskispor’un takım Kaptanı Melih Yıldız’a, Şampiyonluk Kupasını, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Kırklareli ASKF Genel Başkanı Hasan Başdemir ve Kulüp Başkanı Rifat Rençber birlikte verdiler.-Haber: Metin KARAKUŞ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Süper Amatör Lig Şampiyonu Babaeskispor, Kupasını Aldı…”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!