featured

Bolu Yedigöller Görülmeye Değer, Muhteşem Yerler…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lüleburgaz Etkinlik Atölyesi, yeni tip Coronavirüs  (Covid-19) salgın hastalığı tedbirleri kapsamında günü birlik “Bolu İli Yedigöller Milli Parkına Gezi Turu” düzenledi.

Hafta sonu Lüleburgaz Etkinlik Atölyesi Organizasyonunda düzenlenen Gezi Turuna, Kırklareli Babaeski ve Lüleburgaz’dan sınırlı sayıda vatandaş katıldı.Etkinlik Atölyesi Organizasyonu Özgür Samet Sak’ın rehberliğinde gerçekleşen gezi turunda,  Bolu İl sınırları içerisinde oldukça engebeli bir yörede bulunan Yedigöller Milli Parkı,  heyelanın oluşturduğu gölleriyle “Orman Denizini andıran doğal ile iç içe bütünleşmiş zengin bir bitki örtüsüne sahip. Yeni tip Coronavirüs  (Covid-19) salgın hastalığı tedbirleri kapsamında, Rehber Özgür Samet Sak, eşliği ile gezilen doğa harikası Yedigöller; doğa ile iç içe yeşilin her renginin yer aldığı görülmeye değer muhteşem yerlerdi.

Yedigöller Millî Parkı içerisindeki Kapankaya manzara seyir yerine çıkıldığında gölleri ve eşsiz peyzaj güzellikleri görmek mümkün olduğu gibi, bu güzergâh üzerinde anıt ağaç levhasını da görmek mümkündür. Yol kenarındaki levhanın bulunduğu yerden patika takip edildiğinde anıt ağaç görülebilir.

Rehber Özgür Samet Sak, eşliğinde Millî Parkta hakim bitki örtüsü kayın ağaçlarının yer aldığı ilk gezilen yer İnce göl oldu, daha sonra sırası ile Sazlı göl, Nazlı göl, Kuru göl, Derin göl, Serin göl Büyük göl gezildi. Göller, kayan kitlelerin, vadilerin önlerini kapaması sonucu arkada suların biriktiği set göllerinden oluşmuş olup, bunlardan bazıları dip kaçakları ile birbirine bağlantılıdır.

Gezinin final turu ise dağlardan gelen kar suları ve bir iki küçük dere beslediği T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Kültür ve Tabiat Alanlarını Koruma Kurulu tarafından işletilmekte olan muhteşem Abant Gölü Milli Parkı gezisi ile son buldu. Haber: Metin KARAKUŞ

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu Yedigöller Görülmeye Değer, Muhteşem Yerler…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!