ORDUEVİ KARŞISINDAKİ ASANSÖR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bundan 6-7yıl önce zamanın Edirne Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi tarafından Orduevi karşısına bir asansör yaptırıldı. O sıralarda sahibi olduğum Vatandaş Gazetesinde yazdığım çok sayıda köşe yazılarında ayni yerde bulunan eskimiş merdivenlerin yeni sağlam merdiven yapılmasını Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiye önermiştim. Sağolsun kırmadı ve buraya mermer döşenmiş çok güzel bir merdiven yaptırıldı.

Sabuni mahallesinin yaşlılarının bir hayli dik ve basamak sayısı çok fazla olan bu merdivenden faydalanamayacağı aşikardı. Bunu düşünen Başkan Sedefçi merdivenin hemen yanına ayni İzmir’deki bir semtte olduğu gibi bir asansör yaptırdı.

Ancak Sabuni mahallesinde yaşayan yaşlı vatandaşlara büyük fayda sağlayacak olan bu asansörün açılışı izin alınamadığı, bölgenin sit alanı olduğu için Edirne Tabiat Varlıklarını ve Tarihi Eserleri Koruma Kurulu tarafından engellendi.

Bugünkü yazımda, bu kez konu ile ilgili olarak Ankara’daki Anıtlar Yüksek Kuruluna seslenmek istiyorum. Lütfen bu engellemelere bir dur deyin. Bu asansörün ömürlerinin son baharını geçirmekte olan Edirneli yaşlılarımızın kullanımına açılmasına yardımcı olun. Olun ki yaşlılarımızın hayır dualarını kazanın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ORDUEVİ KARŞISINDAKİ ASANSÖR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!