ÜRETİME KATKI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaş Gazetesi’nin sahipliğini yaptığım 1990’lı yıllardı. Oyıllarda Enez İlçemizin Gülçavuş Köyü sahilinde bir yazlık ev kooperatifinin üyesi olduğum için, inşaatı sürmekte olan evin inşaatını izlemek üzere, zaman zaman Gülçavuş Köyü sahiline gidiyordum.

Yine bu amaçla Köye gittiğim bir sırada; oğlum ile birlikte Enez’i de ziyaret ettik. Keşan-Enez yolunun son kilometrelerinde, o yıllarda faaliyette olan Dardanel Salça fabrikasının yakınlarında, yol kenarlarında çok sayıda yabani ahlat ağaçlarına rastladık. Ziraat Mühendisi olan ve branşı da; Bahçe Bitkileri Meyvacılık ve Seracılık olan oğluma bu ağaçlara, armut aşısı yapılıp yapılamayacağını sordum. O da; armut aşılama işinin rahatlıkla yapılacağını ve aşılamadan olumlu bir sonuç alınabileceğini söylemişti.

Gezimiz sona erdi ve Edirne’yedöndük. Karar vermiştim bunu Gazetemde haber yapacaktım.Nitekim haberi yaptım ve gazetede yayınladım.Ertesi gün o zamanki Edirne Zirai Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ahmet Bülbül, bana telefon ederek yabani ahlat ağaçlarına armut aşısı yapma işini, Enez’e bir Ziraat Teknisyeni ekibini göndererek derhal gerçekleştireceklerini söyledi.

Nitekim Yük. Ziraat Mühendisi Dr. Ahmet Bülbül, bölgedeki çok sayıda yabani ahlat ağaçlarına armut aşısı yapılmasını sağlamıştı. Bir süre sonra yine gittiğim bir Enez gezimde bu aşılanmış ağaçların meyva vermeye başladıklarını büyük bir memnuniyetle gördüm. Daha sonraki yıllarda tatilimi geçirmek üzere gittiğim köy kahvesinde oturmuş, zamanın Köy Muhtarı rahmetli Burhan Kahraman ile sohbet ediyordum. Söz aşılanmış ahlat ağaçlarından açılmıştı. Ben Muhtar ile bu konuyu konuşurken, ağaçların aşılanmasında benim de katkım olduğunu, bunun üretime büyük bir yararı olacağından bahsediyordum. Bu sırada söze Muhtar Kahraman girdi ve yanımızda oturan köy halkından birkaç genç çiftçiyi işaret ederek şunları söyledi:

‘’Şanver bey, bak yanımızda oturan şu gördüğün 5-6 çiftçi ağacını genç kardeşimiz, sizin başlattığınız misyonu devam ettirerek, onlar da çok sayıda yabani ahlat ağacını bizzat  kendileri aşılayıp, aşılanmış ağaçların sayılarını bir hayli arttırdılar.’’ İşte üretime katkının nasıl yapılacağını anlattığım bu küçük hikaye ile sizlere sundum. Ekonomide kalkınma ancak böyle olabilir kanısındayım.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÜRETİME KATKI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!