featured

Sağlıkçılardan Gazilere ziyaret

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Cengiz Kalkan ve beraberindekiler Edirne Muharip Gaziler Derneği ziyaret ettiler ve ardından Edirne Engelli Gönüllüleri Derneğinde toplantıya iştirak ettiler.Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. M. İshak Yıldırım, Başkan Yardımcısı Op.Dr. Eyüp Kahya ile birlikte Edirne Muharip Gaziler Derneği ziyaret ettiler.

Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet eden Dr. Ali Cengiz Kalkan, Şehit yakınları ve Gazilere sağlık hizmeti sunumunda tanınan öncelik kapsamında hizmetin daha hızlı ve nitelikli tanınması amacıyla; Edirne Valisi Ekrem Canalp ’in talimat ve himayelerinde Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi bünyesinde başlatılan proje kapsamında, hizmete giren “Gazi ve Şehit Yakınları Destek Masası” hakkında bilgi verdi. Kalkan; “Türk Askeri, Polisi, Güvenlik korucusu; dünyanın en alçak terör örgütlerine karşı mücadele etmekte, gözünü kırpmadan şehitlik ve gazilik makamına yürümektedir. Şüphesiz ki canlarını bu topraklar için feda etmiş kahramanlarımıza vefa borcumuzu ödememiz mümkün değildir.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü olarak kahraman şehitlerimizin aile yakınlarının ve gazilerimizin kendilerini daha rahat hissetmeleri, sorunlarına hızlı ve daha kolay çözüm bulmaları, kendilerine olan minnettarlığımızı bir nebze olsun gösterebilmek adına bu projeyi geliştirdik. Proje kapsamında; hastanemize gelen şehit yakınları ve gazilerimiz için ayrı bir hizmet bankosu ile görevli personel tahsis edildi. Görevli personel şehit yakınları ve gazilerimizin muayene olmak istedikleri polikliniklere hastane yazılım sistemi üzerinden kayıtlarını oluşturmakta, hastalarımıza polikliniğe kadar eşlik etmekte, muayene sonrasında laboratuvar ve radyoloji tetkiklerinin kayıt işlemlerini öncelikli olarak gerçekleştirmekte, hastalarımızın hastanedeki tüm iş ve işlemleri tamamlanana kadar birlikte kendilerine refakat etmektedir.” Dedi ve dernek üyelerinin fikir ve önerilerini dinledi. Dernek Başkanı ve üyeleri uygulamaya konulan proje ve nezaket ziyareti için duydukları memnuniyeti dile getirerek Dr. Ali Cengiz Kalkan’a çiçek takdim ettiler.

‘‘ SAĞLIKTA ENGELLERİ KALDIRIYORUZ’’

Ayrıca  Kalkan, kent merkezinde faaliyet gösteren engelli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek yılda dört kez olmak üzere üç ayda bir planlanan toplantının 3’üncüsünü gerçekleştirdi. Edirne Engelli Gönüllüleri Derneğinde gerçekleştirilen toplantıya Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. M. İshakYıldırım, Başkan Yardımcısı Op.Dr. Eyüp Kahya ve Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı SerpilErkenciler Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Mübesser Yolalmaz, Dünyam Zihin Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Sedef Durna, Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Av. Nebahat Çavuş ve derneküyeleri katıldı. Açılış konuşmasında dernek temsilcileri ve üyeleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Dr. Ayten Canalp “Amacımız sizlerin talep ve önerilerinizle engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve onları sosyal yaşamın akışında tutmaktır. Değerli katılımlarınız ve katkılarınız için hepinizeteşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşmasına dernek temsilcilerine teşekkür ederek başlayan İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Cengiz Kalkan, engelli bireylerin ve derneklerinin her zaman yanında olduklarını ifade ederek şunları söyledi;‘Sağlık Bakanlığımızın belirlediği standartlar çerçevesinde engellilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Birlikten Güç Doğar sloganından hareket ederek, bizler bu manada bugün burada bir araya geldik ve bundan sonra da hep birlikte devamını getireceğiz. Hastanelerimizde sağlık hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, danışmanlık ve refakat desteğinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için engelli düzenlemelerine yönelik çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz.

Ayrıca danışma karşılama yönlendirme personelimiz ile birlikte tüm servis sorumlu hemşirelerimiz işaret dili eğitimi aldı. Birlikte ortak çalışmalar yapmanın koordinasyonun sağlanması, iletişimin güçlenmesi ve bundan sonra yapılacak olan ortak çalışmalar ile sorunların erken tespiti ve hızla çözüme kavuşması için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Kalplerimizde engel olmadığı sürece aşılamayacak engel yoktur. Engelsiz bir Edirne, engelsiz bir Türkiye hedefimize ulaşmak için, İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne Belediyesi ve Engelli derneklerimiz ile birlikte el ele veriyoruz. Edirne ilimizde, engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımız ile İl Sağlık Müdürlüğümüzün iş birliği yaparak birlik ve beraberlik içinde bir araya gelmesi bu alandaki duyarlılığımızı açıkça ortaya koymaktadır. Değerli katılımlarınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum”dedi.

Dr.Ayten Canalp ve Dr. Ali Cengiz Kalkan, engellilere yönelik yürütülen çalışmaların amacına uygun olarak yürütülmesi  için bir araya geldiği engelli dernekleri yöneticilerinin, engellilerin sosyal hayata katılımı ile ilgili fikir ve önerilerini aldı. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler alarak, bu alanda  politikalar üretmek ve engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltici projeleri uygulamaya devam edeceklerini belirttiler.

Toplantıda söz alan dernek yöneticileri de memnuniyetlerini dile getirerek, diğer sorunları ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundular. Bundan sonraki faaliyetlerin ortak bir yapıda gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, işbirliği ve birlikte çalışmanın gerekliliğini belirttiler ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan’ ın önerisi ile 3 ayda bir yapılan toplantının 2 ayda bir yapılması kararlaştırıldı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlıkçılardan Gazilere ziyaret

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!