featured

DSİ bir an önce dere ıslahlarını yapmalı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, geçtiğimiz yıllarda bazı köylerde yaşanan taşkınlar nedeniyle maddi ve manevi zararların olduğunu hatırlatarak, “DSİ bir an önce ekiplerini harekete geçirerek dere ıslahlarını yapmasının hayırlı olacağın düşünüyorum” dedi.

İl Genel Meclisi Kasım ayı bütçe toplantıları devam ederken günden konularının konuşulduğu İl Genel Meclisinde Sivil Savunma ve Afetler Komisyonun raporunun okunmasından sonra söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne’nin bir çok köyünde dere yataklarının dolu olması nedeniyle taşkınların yaşandığını hatırlattı. Taşkınlar nedeniyle önceki yıllarda maddi kayıpların olduğu kadar can kaybının da yaşandığını sözlerine ekleyen Geçmiş, şunları söyledi: “Dere kendi yatağında gidebilse bunları hiç konusu bile yapmayacağız. DSİ bir an önce ekiplerini harekete geçirerek dere ıslahlarını yapmasının hayırlı olacağın düşünüyorum.

En önemli bölgemiz için DSİ’nin taşkın alanlarını temizlemesi, 3-4 yıl önce Oğulpaşa köyünde bir afet yaşamıştık. Eğer bu bölgede zamanında temizlik yapılsaydı, belki afet yaşanmayacak ve o gün yaşanan acılar yaşanmayacaktı. DSİ’nin dere ıslahlarının yapması çok önemli.  DSİ’de bu konudaki çalışmalarını hızlandırmalı.”

KOMİSYON RAPORU OKUNDU

Bu arada Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı İsmail Aliş, okudu. Aliş, komisyon olarak “afet riskleri ile ilgili ne gibi önlemler alınmaktadır?” sorusunu araştırdıklarını hatırlatarak, komisyon raporunda şunlara yer verdiklerini bildirdi.“İlimizdeki risklerin tespitinin yapılması, risklerin azaltılması faaliyetleri için İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlıkları 11 Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce 2021 yılında başlatılmıştır. 11 afet risk azaltma planlarının (İRAP) hazırlanması uygulanmasıyla; şehirlerde güvenli bir yaşam sağlamak, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak ve önlemek, afet risk azaltma bilinci oluşturmak, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, paydaşlar arasında iş birliğini artırmak, afet sırasında  müdahale ve afet sonrasında iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmak amaçlanmaktadır.

İRAP çalışmaları AFAD koordinasyonunda kamu kurum kuruluşlarının, STK temsilcilerinin, Özel sektör temsilcilerinin, yerel yönetim temsilcilerinin üniversite temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Edirne İRAP hazırlık çalışmalarının başlangıcında ilimizde, geçmişte yaşanan afetler göz önünde bulundurularak yapılan anket sonucunda; Taşkın/Su Baskını, Deprem, Kütle Hareketleri (Heyelan) ve Düzensiz Göç Hareketliliği öncelikli tehlikeler olarak belirlenmiştir.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DSİ bir an önce dere ıslahlarını yapmalı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!