featured

Erken, süt fiyatları konusunda net konuştu:

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Süt fiyatı 9-10 lira olması gerekiyor. Beklentimiz budur, bu kırmızı çizgimizdir”

TAR-KOOP Genel Başkanı Ahmet Erken, Ulusal Süt Konseyinin 4-5 Eylül tarihlerinde yaptığı toplantıda süt fiyatı konusunda olumlu bir sonuç çıkmadığını hatırlatarak, “Üreticileri temsil eden Merkez Birliği Genel Başkanı olarak, acilen süt fiyatlarının artırılması talebinde bulunuyoruz. TAR-KOOP Merkez Birliği olarak soğutulmuş çiğ inek sütünün net üretici fiyatının 9 ile 10 lira arasında olması gerekiyor. Beklentimiz budur, bu kırmızı çizgimizdir” dedi.

TAR-KOOP Genel Başkanı Ahmet Erken, soğutulmuş çiğ inek sütünün net üretici fiyatının 9 ile 10 lira arasında olması gerektiğini dile getirerek “Beklentimiz budur, bu kırmızı çizgimizdir” dedi.

Erken, dün yaptığı basın toplantısında Ulusal Süt Konseyi’nin Eylül ayında aldığı karar sonrasında açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu dile getirdi. 2001-2022 yılları arasındaki süt fiyatlarının çizelgesini çıkardıklarını ve geçmişten günümüze kadar süt fiyatlarını konuştuklarını dile getiren Erken, şunları söyledi:

“Süt fiyatlarını devamlı konuşuyoruz. Yem fiyatlarını konuşuyoruz. Ama geldiğimiz noktada artık süt fiyatını da konuşamayacağız. Yem fiyatını da konuşamayacağız. Çünkü neden derseniz, durmadan devamlı anaç sığırlarımız kesiliyor. Bu şekilde giderse kesilmeye de devam edecek.

İLERİDE PAYDAŞ SEKTÖRLER DE BİTECEK

Süt üreticisinin yanı sıra sektörün paydaşları da gelecekte bu konudan etkilenecek. Bir süre sonra süt sektörünün paydaşları da mekanlarını kapatacaktır. Çünkü hepimiz etle tırnak gibiyiz. Üreticilerimizin üretmiş olduğu süt hak ettiği fiyatı bulmaz ise bir çok sektör bir süre sonra kan kaybetmeye başlayacaktır.  Bir süre sonra yem fabrikaları kapanacak. 81 ilde binlerce veteriner arkadaşlarımız bu işlerden ekmek yiyor. Yüzlerce temizlik ve hijyen maddesi pazarlayan sektör hayvancılıkla da geçim sağlıyor.

9 LİRANIN ALTINDA ÜRETİM MALİYETİ ÇIKMIYOR

Üreticimiz, eskiden köy meralarında hayvanını sulatırdı. Artık, şebekeden gelen suyla hayvanlar sulanmakta. 15 ila 30 kilo arasında süt veren ineğin günde 60 ile 80 kilo su içtiğini biliyoruz. Ben yemden veya diğer giderlerden bahsetmiyorum. Sade sudan bahsedeyim. Bir anaç ineğimiz tekrar söylüyorum 60 ila 80 kilogram su içtiğine göre. Bir işletmede eğer 10 anaç hayvanımız varsa ayda kaç ton süt içtiğini bilmemiz gerektiğine inanıyorum. ŞU anda su gideri de önemli bir gider haline geldi. Aylık girdi maliyetlerimizi hesaplıyoruz. Bizim maliyet hesaplarımız 9 liradan aşağıya çıkmıyor. Bazen bu rakam 10 lirayı buluyor.

10 LİRA FİYAT KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Bugün hala çiğ süt fiyatında 7,5 liradan bahsediyoruz. Bizim üretmiş olduğumuz inek sütün maliyetlerini defalarca çıkarıyoruz. 2001 yılından beri bugüne kadar olan süt fiyatlarının çizelgesi de elimdedir. Artık hayvanlarımız kesime gidiyor. Bizim yapmış olduğumuz maliyet belirlemeleri sonucunda çiğ inek sütünün, soğutulmuş inek sütü 9-10 lira olması gerekli. Bu bizim beklentimizdir, kırmızı çizgimizdir”.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erken, süt fiyatları konusunda net konuştu:

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!