featured

Keşan 1. Deprem Çalıştayı gerçekleştirildi..

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi, Trakya Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile Keşan’daki 80 kamu kurum gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylemesiyle başlayan çalıştaya; Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları; Nuran Uslu, Ali Ünal, Tahir Özçınar, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

HELVACIOĞLU: BÜYÜK BİR DUYARLILIK GÖSTEREN

KEŞANLILARA KALPTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Açış konuşmasını yapan Helvacıoğlu, ülkede yaşanan korkunç deprem nedeniyle, bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Aziz milletimizin başı sağ olsun. Bu yüzyılın unutulmaz felaketiyle çok derinden yaralandık. Lakin yüreğimizden umudu hiç kesmedik. İnanıyoruz ki; sevdiklerimiz dualarımızla, geri halan her şey birlikteliğimizle, akıl ve bilimle daha da güzelleşecek. Çalıştayımızda, bugünümüzü ve yarınımızı konuşacağız. Fakat izninizle düne ilişkin hakkı teslim etmek istiyorum. Deprem olduğu andan itibaren, büyük bir duyarlılık gösteren Keşanlılara kalpten teşekkür ediyorum. Bir belediye başkanı olarak değil, Keşan’ın bir evladı olarak, Keşanlılarla gurur duyuyorum. O feci andan itibaren kıymetli Keşanlılar, yüreklerindeki acıyı ruhlarındaki dayanışmayla harman etmiştir. Kimi cömert eli, kim yük taşıdığı sırtıyla, kimi helal parası, kimi dudağında duasıyla depremzedelerimizin yanında olmuştur. Dile kolay, 55 TIR dolusu destek bölgeye ulaşmıştır.  Bu TIR’lara esasen, mal mülk değil gönüller konmuştur. Bu sebeple Keşanlılara, Keşanlı firmalarımıza, esnafımıza şükranlarımı sunuyorum.

Keşan’dan giden gönüllülere, ki ben onlara <kahramanlar> diyorum ve tüm kahramanlarımıza, itfaiyemize ve KEDAK’a yürek dolusu teşekkür ediyorum. Keşan’da bulunan 700 depremzedemiz için <göster misafirperverliğini> diyerek başlattığımız kampanya ile destek veren kurumlarımıza ve insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Depremzedelerimizin ekmeklerini karşılayan Keşanlı fırıncılara. Depremzede çocuklarımızın eğitimleri için maaşlarından veren belediye personelimize teşekkür ediyorum. Günlerce süren özveriyi burada dakikalara sığdıramam.  Lakin görülmüştür ki; gökyüzü kararsa, yıldızlar gibi birlikte parlamayı bilen Keşanlılar vardır. Bir kez daha ispatlanmıştır ki; karanlık geceleri aydınlık sabahlara, kara kışları çiçekler açan baharlara ulaştıracak milletimiz ve devletimiz vardır.” dedi.

“ACİL OLARAK ÖNLEMLERİMİZİ ALMALIYIZ, BUNU AKILLA, BİLİMLE VE DENEYİMLE SAĞLAMALIYIZ”

Türkiye’nin büyük bölümü gibi Keşan’ın da deprem kuşağında olduğunu ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu saklayamayız, gözden kaçıramayız, yokmuş gibi davranamayız. O halde ya fay hatlarına teslim olacağız ya da faydalı işler yaparak sağlam duracağız. Bu sebeple acil olarak önlemlerimizi almalıyız. Bunu akılla, bilimle ve deneyimle sağlamalıyız. Bunu <mış< gibi yapmamalıyız. Yasak savmamalıyız. <Dostlar alışverişte görsün>den kaçınmalıyız. İşte bugün yaptığımız budur. Bugün bilgiye ve bilime danışıyoruz.

Bu ilk Çalıştayımızda, bilimin tuttuğu aynayla kendimize bakacağız. Burada aklımızdaki sorulara cevaplar bulacağız. Keşan’ı deprem ve afet anlamında masaya yatıracağız. Korkuyu, akılla yeneceğiz. Bu ön hazırlık Çalıştayından sonra ikinci bir Çalıştay daha yapacağız. Orada ise nokta atış, nerede, ne zaman, kiminle, ne yapacağımıza karar vereceğiz.  Sizleri ağırladığımız, 6 oturum ve 24 sunumun yapılacağı bu program birçok açıdan da çok kıymetlidir. Birincisi; belediye-üniversite, yerel yönetim- bilim işbirliği ve sinerjisi anlamında örnektir. İkincisi; Türkiye’de deprem sonrası bu şekilde yapılmış bir elin parmakları kadar programdan biridir.  Üçüncüsü; Türkiye depremi konuşurken, yerel anlamda önlemleri almaya yönelik en hızlı ve en kapsamlı adımlardandır. Dördüncüsü; ilgili kesimleri rekor sürede ve çok hızla bir araya getirmiş ve neredeyse bilimsel bir kongre, bir sempozyum kalitesindedir. Beşincisi; içerik açısından zengin, nitelik bakımından yetkin ve donanımlı misafirlerle çok eşsizdir.

Sözümü bitirirken vurgulamalıyım ki <İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.> Trakya Üniversitemizin ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemizin akademisyenlerine kalpten teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdınız. İyi ki varsınız hocalarım diyorum. Paydaş tüm kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Vaktinizi daha fazla almamak adına, söyleyemediğim emek sahiplerinden özür diliyorum. Bu vatan vazifesinde, katkısı olan herkese şükranlarımı iletiyorum. Çalıştayımızın faydalı olacağına inanıyor, deprem ülkesi olduğumuzu unutmadığımız, depreme ilişkin çıkarımlar yapıp, doğru adımlar attığımız, depremle sevdiklerimizi, canımızı, malımızı, yitirmediğimiz günler diliyor, sizlere sevgi ve saygılar sunuyorum.”Çalıştay’da daha sonra sunumlara geçildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Keşan 1. Deprem Çalıştayı gerçekleştirildi..

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!