featured

Sağlık Müzesi rekor üstüne rekor kırıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Trakya Üniversitesinin “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla vizyon projelerinden biri olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, ziyaretçi rekorları kırmaya devam ediyor.

Edirne’nin ve Türkiye’nin gurur kaynağı olan Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, tarihi bir güne daha tanıklık etti. Trakya Üniversitesinin örnek bir projesi olarak 1997 yılında hayata geçirilen müze, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Edirnelilerin yanı sıra kente gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2019’da 8.750 ziyaretçi sayısıyla tüm zamanların en yüksek ziyaretçi rakamına ulaştı. 2018 yılını rekor ziyaretçi sayısı ile kapatan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni görmek ve ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, her gün müze önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Trakya Üniversitesi tarafından restore edilen ve Merhum Dr. Ratıp Kazancıgil’in yoğun çabaları ile müze olarak hizmete açılan 531 yıllık Sultan II. Bayezid Külliyesi, kabul ettiği ziyaretçi sayısı ile Edirne’nin en çok ziyaret edilen müzesi olmayı sürdürüyor.

Açıldığı tarihten bugüne yükseköğretim, tıp tarihi, eğitim ve sağlık uygulamalarının yanı sıra canlandırmalarla Osmanlı’nın sağlık geleneğine ışık tutan ve Edirne’nin kültür merkezi haline gelen müze, 2018 Nisan ayında bir günde en çok 3.700 ziyaretçiyi ağırlamıştı. 2019 yılında da yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan müze, 27 Nisan tarihinde 8.254 kişiyi ağırlayarak %123 oranında bir büyüme kaydetti. Kendi alanında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzesi, geçen yılın Nisan ayında toplam 35.541 kişiyi ağırlarken bu yılın aynı döneminde 58.308 ziyaretçiye kapılarını açarak ziyaretçi sayısını %64 oranında artırdı. Sahip olduğu değerler ve elinde tuttuğu ziyaretçi rekorları ile adından sıkça söz ettiren Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Edirne sınırını aşarak adını dünya çapında da duyuruyor. Müzenin 2018 yılı Nisan Ayı’nda 657 olan yabancı ziyaretçi sayısı ise bu yıl 1603’e yükselirken %143’lük gibi bir artış dikkati çekiyor. Her yıl istikrarlı bir şekilde ziyaretçi sayısını artıran ve Edirne’ye her geçen gün daha fazla turist kazandıran Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2019 tarihinde ulaşılan 8.750 ziyaretçi rakamıyla ise 2018 yılında bir günde ulaşılan 7.500 ziyaretçi sayısını geride bırakarak yeni bir rekora imza attı ve Edirne’deki müzeler arasında ziyaretçi rekorunu da kırmış oldu.

Kent belleğinin gelecek nesillere aktarılması ve Edirne’nin tanıtılmasında önemli bir rol üstlenen müze, Türkiye’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan ilk sağlık merkezi ve üniversite müzesi olarak ziyaretçileriyle her geçen gün daha da büyürken, kadim medeniyetimizdeki inanç ve ibadetlere saygı kültürünün neşv-ü nema bulduğu Edirne’de yüce dinimiz İslamiyet’in maneviyat dolu ruhuna uygun mübarek Ramazan ayında daha çok ziyaretçiyle buluşmayı bekliyor.

Yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin sayısının artması için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı, “Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni her yıl yerli ve yabancı binlerce kişi ziyaret ediyor. Müzemizin kapılarını her geçen yıl daha fazla ziyaretçiye açıyoruz. Bugüne kadar sayısız ödülün sahibi olan ve her yıl yerli ve yabancı binlerce sanat, kültür ve tarih meraklısını Edirne’ye çekerek şehrin kültür turizmine önemli katkılar sunan müzemize gelen ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıl 5 Mayıs tarihinde olduğu gibi bu yıl da önemli bir rakama ulaşıldı. Bu tarihte müzemizi, yurt içi ve yurt dışından toplam 8.750 kişi ziyaret etti. 2017 yılında 249.830 kişiyi ağırlayan müze, 2018 yılında 270.669 gibi rekor bir ziyaretçi sayısına ulaşarak önemli bir başarı elde etmişti. Bu yılsonunda toplam ziyaretçi rekorumuzu geliştireceğimize inanıyoruz. Artan kültür turizm talebi ve müze ziyaretçilerindeki büyük artış ile Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, bugün olduğu gibi gelecekte de dünyanın büyük kültür merkezlerinden biri olmaya aday. Edirne’nin sembol mekânı müzenin, insanların günlük yaşamının bir parçası olması için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin ziyaretçi sayılarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Medeniyetimizin tüm inceliklerini, insanlığa verdiği değeri ve sosyal devlet anlayışını yansıtan külliyemiz, yaşayan müze konseptine uygun olarak misafirlerimizi ağırlıyor. Sağlık Müzemiz başta Edirne olmak üzere tüm Türkiye’nin cazibe ve çekim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Çocuk Akademisi ve Edirne ile El Ele gibi projelerimizin de merkezlerinden biri olan külliyemiz, 5 Mayıs 2019 tarihinde 8.750 misafiri ağırlayarak önemli bir sayıya ulaştı. Edirne’nin tanıtımına önemli katkılar sunan müzemizin bu başarısı uzun süreli çalışmaların sonucu… Müzemizin hayata geçmesinde ve bu noktalara ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlık Müzesi rekor üstüne rekor kırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!