featured

SP’den çeşitli ziyaretler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı Meslek Liselerini, Çıraklık Eğitim Merkezini, Sanayi Sitesi Yönetimleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti.Bu ziyaretlerde Saadet Partisi Genel Merkez Eğitim ve öğretim Kurumlarının hazırladığı  “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim’in Durumu, adlı raporu kendilerine takdim edildi.

Ali Demirkıran, ziyaretleri ile ilgili şunları aktardı,  “  Bu Ziyaretler esnasında karşılaştığımız tablo ile Mesleki eğitim konusunda ümidimiz arttı. Okul yönetimlerimiz, hocalarımız çok istekli ve fedakar. Çünkü gerek meslek liselerinde görüştüğümüz müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz gerek çıraklık eğitiminde görev yapan yetkililer yaptıkları çalışmalarla “ara eleman” değil “aranan eleman” yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini söylemeleri çok önemli. Mesleki eğitim üreten ülke olmanın olmazsa olmazıdır, anahtarıdır.Toplumların sosyo-ekonomik yapılarında büyük dönüşümlere neden olan Tarım ve Sanayi devrimlerinden sonraki en büyük değişim günümüzde yaşanmaktadır. Son dönemde bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen baş döndürücü gelişmeler kuşkusuz toplumsal yaşamın tüm katmanlarında hızlı bir değişime neden olmuştur. Özellikle son otuz yılda tüm dünyada bilgisayarlarla birlikte, analog teknolojiden dijital teknolojiye hızlı bir geçiş süreci yaşanmış ve bu durum bilişim, ağ ve robotik teknolojilerin hayatımızın her alanına girmesiyle sonuçlanmıştır” dedi.

Bu süreçte yaratıcılık gerektirmeyen birçok mesleğin yok olacağı, nüfusun önemli bir kısmının âtıl hâle geleceğinin de öngörülmekte olduğuna vurgu yapan Demirkıran, “Dahası üretim süreçlerinde bilgisayarların, robot teknolojisinin ve yapay zekânın daha fazla kullanılması ve insana ait birçok görevin robotlara bırakılmasının teknolojik işsizlik diye tanımlanan bir sorunu beraberinde getireceği akademik çevrelerin son dönemde tartıştıkları konuların başında gelmektedir. Ayrıca üretimde emeğin makinalar ile yer değiştirmesinin sonucu olarak emeğin değersizleşmesi, nitelikli işgücünün niteliksiz işgücüne kıyasla çok daha fazla önem kazanması ve gelecekte sosyal eşitsizliklerin daha da artması beklenmektedir” şeklinde konuştu. Demirkıran devamla, “Geleceğin dünyasında daha güçlü ya da daha zengin olanlar değil, bu değişikliğe uyum sağlayanların ayakta kalacağı açıktır. Bu kapsamda eğitim kurumlarına büyük görevler düşerken, özellikle mesleki ve teknik eğitimde endüstri 4.0’ı esas alan bir anlayışa geçilmesi bir zorunluluk arz etmektedir.  Geleceğin dünyasında mevcut işgücünün dönüşümünün yanı sıra, geleceğin iş gücünün yetiştirilmesinde en önemli araç hiç kuşkusuz eğitimdir. Mevcut durum göz önüne alındığında; Endüstri 4.0 sürecinde mesleki ve teknik eğitimin ülkenin kalkınmasında önemli bir araca dönüşebilmesi için çözülmesi gereken en önemli sorun ise; mesleki ve teknik eğitime yönelik toplumun genelindeki olumsuz algıdır. Ancak bunu yaparken amaç, mesleki ve teknik ortaöğretimdeki öğrenci oranını arttırmaktan daha ziyade başarılı öğrencilerin mesleki ve teknik eğitime yönelmesini sağlamak olmalıdır. Bu nedenle; öncelikle meslek liselerinin, başarısız öğrencilerin gittiği veya gitmek zorunda kaldıkları okul görüntüsünden çıkarılmasına dönük politikaların geliştirilmesi elzemdir” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SP’den çeşitli ziyaretler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!