featured

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Müzik Söyleşileri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal ve uluslararası alanda katıldığı birçok organizasyonda Trakya Üniversitesini gururla temsil eden Devlet Konservatuvarı, etkinliklerini dijital ortamda hayata geçirmeye devam ediyor.

Bireysel etkinliklerin yanı sıra Devlet Konservatuvarının öğretim üyeleri ve öğrencilerinin oluşturduğu Balkan Senfoni Orkestrası; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (TBMM-100.Yıl Kutlamaları), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Balkan Çocuk Festivali, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi birçok önemli gün ve tarihte gerçekleştirdikleri konser ve etkinliklerle Trakya Üniversitesinin resmî sosyal medya hesaplarından sanatseverlerle buluştu. Son olarak Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in fikri ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci koordinatörlüğünde üç ay sürecek Müzik Söyleşileri programı başladı. Nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayan projenin ilk ay programında sanat camiasının önemli duayenleri ile akademisyenler ve genç sanatçı adayları buluştu. 06-30 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşen “Müzik Söyleşileri”nin ilk programı, Prof. Ahmet Hamdi Zafer moderatörlüğünde Prof. Rengim Gökmen’in katılımıyla gerçekleştirildi. Bir dönem Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefliği ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Rengim Gökmen, orkestracılık, orkestra şefliği, dünyada müzik ve müzik edebiyatı, Türk ve Batı Klasik müziğinin dönemleri ile şeflik kariyeri hakkında bilgiler paylaştı.

Müzik Söyleşileri’nin ikinci konuğu ülkemizin yetiştirdiği dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay oldu. Gülsin Onay, Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, öncü Türk bestecileri ve onlarla yaşadığı anıları, piyano kariyerine nasıl başladığı, genç piyanist ve diğer müzisyenlere tavsiyeleri ile gelecekte yapacağı projeler hakkında konuştu. Washington Post gazetesinin manşetlerine taşıdığı ünlü bas bariton Burak Bilgili, Müzik Söyleşileri programının üçüncü konuğu oldu. Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Musa İşkodralı moderatörlüğünde; yurt dışında attığı kariyer adımları, Carnegie Hall ve Metropolitan Opera gibi sahnelerde dünyanın önde gelen sanatçıları ve orkestraları ile yaşadığı deneyimleri aktaran Bilgili, müzik kariyeri ve sağlıklı yaşam için nefes eğitiminin önemini vurguladı.

Ülkemizin yetiştirdiği önde gelen ve en geniş repertuara sahip piyanistlerden olan Gökhan Aybulus, Arş. Gör. Gizem Alkan moderatörlüğünde dördüncü programın konuğu oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Gökhan Aybulus, söyleşide piyano eğitimciliği ve orkestra solistliği hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Prof. Cihat Aşkın’ın katılımıyla gerçekleştirilen Müzik Söyleşileri’nin beşinci programı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ithaf edildi. Dünyaca ünlü keman virtüözü, besteci ve eğitimci Prof. Cihat Aşkın, Prof. Ahmet Hamdi Zafer moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Cumhuriyetin ilk döneminden günümüze müziğin gelişimi, müziğin çocukların gelişimindeki olumlu etkileri, genç yaşta müziğe başlamanın önemi, müzik ve çocuk ilişkisini ele aldı. Korno Sanatçısı Begüm Gökmen, Müzik Söyleşileri’nin 6. bölümünde Arş. Gör. Ümit Çavuş ile bir araya geldi. Söyleşide yurt dışında aldığı eğitimler ve kazandığı tecrübelerin yanı sıra 2004 yılında kurduğu Golden Horn Brass isimli bakır üflemeli enstrümanlardan oluşan grubu ile kazandığı aldığı başarılar ve özellikle yöneldiği müzik pedagojisi alanında önemli bilgiler verdi.

Müzik Söyleşileri Nisan etkinliklerinin son konuğu Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci moderatörlüğünde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cem’i Can Deliorman oldu. Deliorman; üç kıtada aldığı müzik eğitiminden edindiği tecrübelere, kariyerini orkestrada devam ettirmek isteyen müzisyenlere tavsiyelerden müzik kariyerinde yabancı dil öğreniminin önemine ve koro müziğine kadar birçok farklı konuda bilgilerini ve düşüncelerini paylaştı. Dünyaca ünlü sanatçılar ile duayen isimlerle gerçekleştirilen bu zengin söyleşiler, Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının moderatörlüğünde mayıs ve haziran aylarında da yeni konu ve konukların katılımıyla devam edecek.

Müzik Söyleşileri Nisan programlarını aşağıda yer alan linklerden izleyebilirsiniz.

6 Nisan, Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Prof. Rengim Gökmen: https://www.kisa.link/OQSE

9 Nisan, Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Gülsin Onay: https://www.kisa.link/OQSA

16 Nisan, Doç. Musa Eren İşkodralı ve Burak Bilgili: https://www.kisa.link/OQSv

20 Nisan, Arş. Gör. Gizem Alkan ve Gökhan Aybulus: https://www.kisa.link/OQSt

23 Nisan, Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Prof. Cihat Aşkın: https://www.kisa.link/OQSq

27 Nisan, Arş. Gör. Ümit Çavuş ve Begüm Gökmen: https://www.kisa.link/OQSn

30 Nisan, Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ve Cem’i Can Deliorman: https://www.kisa.link/OQSk

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Müzik Söyleşileri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!