featured

Ziraat Odasından çiftçiye uyarı…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Ziraat Odası, yaptıkları saha çalışmasında buğday ve arpa ekili tarlalarda yabancı otların arttığının tespit edildiğini bildirerek, üreticinin yabancı otla mücadele konusunda ilaçlama yapmasını önerdi. Ziraat Odası ayrıca, ilaçlamanın nasıl yapılması gerektiği uyarısında da bulundu.

Edirne Ziraat Odası yetkilileri, saha çalışmaları kapsamında, Karaağaç, Yıldırım, Yeniimaret Mahallerinde,  Demirhanlı, Domurcalı, Geçkinli, Karayusuf, Menekşesofular, Büyükdöllük, Kayapa, Tayakadın, Karakasım, Orhaniye, Doyran, Yenikadin, Eskikadın, Budakdoğanca Karabulut, Ekmekçi, Ahi, Musabeyli, Köşen Sarayakpınar, Büyükismailçe, Uzgaç, Hatip, Hıdırağa, Hasanağa, Küçükdöllük, Korucu, Kayapa, Muratçali, Büyükdöllük, Karakasım, Doyran, Üyüklütatar, İskender, Sazlidere, Orhaniye ve Elçili köylerinde yapıldığını bildirdi. Yapılan saha çalışmalarında Buğday ekili alanlar kontrol edilerek, köy kahvelerine gidilip genel durum hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı ifade edildi.

YABANCI OT MÜCADELESİ YAPILMALI

Yapılan incelemeler neticesinde buğday ve arpa arazilerinde yabancı otların çıktığının gözlemlendiğini kaydeden yetkililer, şunlara yer verdi: “Üreticilere yabancı ot mücadelesi hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Yabancı ot mücadelesinde başarının sağlanması için rüzgarlı havalarda ilaçlama yapılmaması, ilaçlamadan sonra en az 6 saat ile 12 saat yağmur yağmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca İlaçlamaya başlanabilmesi için hava sıcaklığının oldukça önemli olduğu ve seçilen ilacın özelliğine göre sıcaklığın bazı ilaçlarda 15 derecelerin üstüne çıkması gerekmektedir ve bu sıcaklığı sadece ilacın uygulandığı andaki hava sıcaklığı değil gece sıcaklıklarının da 1 hafta sürecinde 10 derecelerin altına düşmemesi ilaçlama başarısı için oldukça önemlidir. Yeşil akşam ilaçlamalarında dekar başına kullanılacak su miktarı 20-25 Lt/da olmalıdır. İlaçlama atım yüksekliği de oldukça önemli olup, çok alçaktan yapılan ilaçlamada bitkiler zarar görebilirken çok yüksek uygulamalarda ise ilaç hedefe ulaşmayarak ilacın etkinliğini düşürebilir. Bu yüzden ilaçları tavsiye edildiği dozda, doğru iklim şartlarında ve doğru zamanında kullanınız. Her türlü teknik bilgi ve destek için odamız tarım danışmanları ile irtibata geçebilirsiniz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ziraat Odasından çiftçiye uyarı…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!