featured

Edirne Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günleri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trakya Üniversitesi, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSHM) yönetimi ve lisanslama konularında bilinç oluşturmak amacıyla bir dizi etkinliğe imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Trakya Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu tarafından organize edilen, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Balkan Kongre Merkezi’nde başlayan ve iki güne yayılan etkinlikler, Keşan Meslek Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programların ardından İpsala Meslek Yüksekokulu ile devam etti.

Edirne Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günleri kapsamında, İpsala Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen programa, İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi, KÜSİ İl Temsilcisi ve Türk Patent Enstitüsü/Patent Yönlendirme Komitesi Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Semiha Öztuna, Öğr. Gör. Necla Sevinir Bakla, Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık, Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayahan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programda, Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayhan, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları ve Fikri Mülkiyetin önemi konusunda katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Programın açılış konuşmasını, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda konuşmasında, “İlçemizde tarım faaliyetlerinin dışında tarımsal araçların üretimi de yapılmaktadır. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için marka tescili, coğrafi işaret, son aşaması olan patent alımı ve bunun sürekliliğinin sağlanması gibi başlıklar altında gerçekleşen toplantı ve buluşmaları önemsiyoruz. Üniversitemizin her mecrada yer alan sloganı ‘Geleceğe Köprü’dür. Bizler bu slogan doğrultusunda çıktığımız yolda, üniversite kent buluşmasına, etkileşimine ve üniversitelerin kente, kamuya, özel sektöre örnek teşkil edecek uygulamalarına yeni ve değerli adımlar atıyoruz. Bu doğrultuda, markalaşma çalışmalarına destek verdik. KOSGEB ile iş birliği mutabakatına imza attık. Sanayi tarım araç gereçleri üreten firmalarımıza KOSGEB proje öncülüğü yapıyor. Değerli öğretim elemanlarımız var, onların yaptıkları, yürüttükleri çalışmalar ve patent başvuruları oldu. Üniversitelerde, 3 dönem okulda, 1 dönem sektörde olmak üzere 3+1 İş Yeri Uygulama Eğitimi Modeline geçtik. Üniversitemiz ile kent, ilçelerimiz, sektörler arasında köprüler oluşturmanın mutluluğunu taşıyoruz.” dedi.

Programda, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda’nın ardından bir konuşma da Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Oğuzhan Erdem yaptı. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının tüm Türkiye’de başlatmış olduğu bir çalışma var. Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği… Bu bağlamda 2016 yılından bugüne bu konuda birçok etkinlik ve faaliyete imza attık. Potansiyelinin üzerine uygulama yapan illerden bir tanesiyiz. Fikri Sınai Mülkiyet Hakkı hususu da bizim ekosistemimizin bir parçası. Patent veri tabanları dünyanın bilgisinin saklı olduğu bir havuz ve firmalar diğer firmaların ne ürettiğini gelecekte neler üreteceğini hangi ürünler üzerine çalıştıklarını görmüş oluyorlar. Bu bağlamda patent bizim için çok önemli. 20’nin üzerinde patentimiz var. Organizasyona ev sahipliği yapan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz, Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve değerli Hocamız Doç. Dr. Senem Kayahan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayahan sunumunda buluşlarının değerlendirilmesi, buluşlar için ticarileştirme faaliyetleri kapsamında pazar araştırması, patent, telif hakkı, faydalı model, model değerlemesi ile üniversitelerde sınai mülkiyet, coğrafi işaret ve tescili konularında katılımcılara bilgiler verdi.Programın sonunda, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda tarafından Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Doç. Dr. Senem Kayahan’a, teşekkür belgesi takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edirne Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Bilgilendirme Günleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Edirne Postası - Edirne Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!